In de Noord-Ierse hoofdplaats Belfast is in de nacht van zondag op maandag een bomauto ontploft in de buurt van de zetel van de Britse geheime dienst MI5. Volgens de Britse tv-zender BBC heeft het Real IRA de aanslag opgeëist.

Na de bomaanslag werd een man naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerster is er geen sprake van zwaargewonden.

De aanslag werd kort op voorhand aangekondigd. Er rezen onmiddellijk vermoedens in de richting van een republikeinse splintergroepering in een poging om het Noord-Ierse vredesproces te hinderen.

Volgens de BBC en Sky News zou het springtuig door een taxi ter plaatse zijn gebracht. De familie van de bestuurder zou bedreigd zijn geweest.

Maandag neemt Belfast de bevoegdheden in verband met politie en justitie over van Londen.

Noord-Ierland was jarenlang het toneel van dodelijk geweld tussen katholieken en protestanten. Sinds 1969 vielen er al meer dan 3.500 slachtoffers.

In de Noord-Ierse hoofdplaats Belfast is in de nacht van zondag op maandag een bomauto ontploft in de buurt van de zetel van de Britse geheime dienst MI5. Volgens de Britse tv-zender BBC heeft het Real IRA de aanslag opgeëist. Na de bomaanslag werd een man naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerster is er geen sprake van zwaargewonden.De aanslag werd kort op voorhand aangekondigd. Er rezen onmiddellijk vermoedens in de richting van een republikeinse splintergroepering in een poging om het Noord-Ierse vredesproces te hinderen. Volgens de BBC en Sky News zou het springtuig door een taxi ter plaatse zijn gebracht. De familie van de bestuurder zou bedreigd zijn geweest. Maandag neemt Belfast de bevoegdheden in verband met politie en justitie over van Londen. Noord-Ierland was jarenlang het toneel van dodelijk geweld tussen katholieken en protestanten. Sinds 1969 vielen er al meer dan 3.500 slachtoffers.