Dat meldt de Brits openbare omroep BBC. Ook de Italiaanse kranten Corriere della Sera en Repubblica hebben de 22-jarige Zaghba, die een Italiaanse moeder en Marokkaanse vader had, als verdachte genoemd.

Volgens hen woonde Zaghba in de Italiaanse stad Bologna en werd hij in maart 2016 op de luchthaven van die stad nog door de ordediensten tegengehouden toen hij naar Syrië wilde vertrekken. Hij werd toen opgepakt, maar later weer vrijgelaten.

Gedood

Bij de aanslag aan de London Bridge en Borough Market kwamen 7 mensen om het leven en raakten 48 anderen gewond. Er liggen volgens de informatie van de BBC nog altijd 36 mensen in het ziekenhuis, van wie er 18 in kritieke toestand verkeren.

De drie veronderstelde daders van de aanslag werden binnen de acht minuten na de noodoproep door de politie doodgeschoten.

De politie had eerder al de twee andere vermoedelijke daders geïdentificeerd, de 27-jarige Khuram Shazad Butt, een in Pakistan geboren Brit, en de 30-jarige Rachid Redouane, die van Libische en Marokkaanse afkomst was. Zij woonden allebei in de Oost-Londense wijk Barking.

Opgepakt

In die wijk is dinsdag opnieuw een 27-jarige man gearresteerd in verband met de aanslag. De autoriteiten hebben zeven vrouwen en vijf mannen die eerder in verband met de aanslag waren gearresteerd, zonder verdere aanklachten laten gaan.

Dat meldt de Brits openbare omroep BBC. Ook de Italiaanse kranten Corriere della Sera en Repubblica hebben de 22-jarige Zaghba, die een Italiaanse moeder en Marokkaanse vader had, als verdachte genoemd. Volgens hen woonde Zaghba in de Italiaanse stad Bologna en werd hij in maart 2016 op de luchthaven van die stad nog door de ordediensten tegengehouden toen hij naar Syrië wilde vertrekken. Hij werd toen opgepakt, maar later weer vrijgelaten. Bij de aanslag aan de London Bridge en Borough Market kwamen 7 mensen om het leven en raakten 48 anderen gewond. Er liggen volgens de informatie van de BBC nog altijd 36 mensen in het ziekenhuis, van wie er 18 in kritieke toestand verkeren. De drie veronderstelde daders van de aanslag werden binnen de acht minuten na de noodoproep door de politie doodgeschoten.De politie had eerder al de twee andere vermoedelijke daders geïdentificeerd, de 27-jarige Khuram Shazad Butt, een in Pakistan geboren Brit, en de 30-jarige Rachid Redouane, die van Libische en Marokkaanse afkomst was. Zij woonden allebei in de Oost-Londense wijk Barking. In die wijk is dinsdag opnieuw een 27-jarige man gearresteerd in verband met de aanslag. De autoriteiten hebben zeven vrouwen en vijf mannen die eerder in verband met de aanslag waren gearresteerd, zonder verdere aanklachten laten gaan.