Aanslag in Kaboel: minstens 57 doden

Nabestaanden van slachtoffers van de zelfmoordaanslag in Kaboel rouwen, 22 april 2018. © REUTERS

De dodentol van de zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel blijft oplopen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er minstens 57 mensen om het leven gekomen. De ziekenhuizen in de stad hebben minstens 119 personen opgevangen die bij de aanslag gewond zijn geraakt.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn 22 vrouwen en acht kinderen.

De aanval vond zondagochtend plaats in het westen van de Afghaanse hoofdstad, in de overwegend sjiitische wijk Dasht-e-Barchi, toen de dader zijn bomgordel tot ontploffing bracht aan een administratief centrum waar Afghanen een identiteitsbewijs kunnen ophalen om in oktober deel te nemen aan de parlementaire en provinciale verkiezingen.

Met zulke administratieve centra hoopt de Afghaanse overheid de opkomst bij de verkiezingen omhoog te krijgen.

Via zijn nieuwskanaal Amaq eiste Islamitische Staat de aanslag op. De Afghaanse president Ashraf Ghani, de VN-missie in het land en de ambassades van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben de aanslag al veroordeeld.

Veiligheid is een van de voornaamste bezorgdheden van de Afghanen en van cruciaal belang om voldoende kiezers naar de stembureaus te krijgen. Doorheen heel het land vechten Afghaanse troepen tegen opstandelingen.

Partner Content