Aanslag in Damascus eist minstens 12 levens

Aanslag in Damascus © Belga Image

De Syrische ordediensten hebben twee bomauto’s tot ontploffing gebracht voor ze hun doel in de hoofdstad Damascus konden bereiken, maar een derde terrorist blies zichzelf op in het oude centrum van de stad. Volgens de meest voorzichtige balans vielen er minstens 12 doden.

Dat meldt het Syrische staatspersagentschap Sana.

Doden

De dader blies zichzelf op aan het Tahrirplein in de wijk Amarah toen de ordetroepen het voertuig omsingeld hadden, klinkt het. Hoeveel doden en gewonden de aanslag eiste, deelden de staatsmedia niet mee.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), een organisatie die vanuit Londen de oorlog in Syrië opvolgt, heeft het over minstens twaalf dodelijke slachtoffers en vijftien gewonden. Andere bronnen gewagen reeds van 19 doden. Omdat er veel zwaargewonden zijn, kan de dodentol nog stijgen.

Oorlog

De aanslag werd nog niet opgeëist.

Damascus staat grotendeels onder controle van het regime van president Bashar al-Assad, maar werd sinds de start van de oorlog in Syrië in 2011 opgeschrikt door verschillende aanslagen waarbij tientallen doden vielen. Medio maart waren er twee zelfmoordaanslagen waarbij 32 doden vielen. Deze aanslag werd niet opgeëist. Enkele dagen ervoor was er een aanslag van Tahrir al-Sham, voorheen de Syrische al-Qaidatak, waarbij 74 doden vielen.

De hoofdstad bleef tot nu toe wel gespaard van de gevechten tussen het regime en de verschillende rebellengroepen en jihadistische terreurorganisaties zoals IS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content