Aanslag Berlijn: ‘Poolse chauffeur werd uren tevoren in het hoofd geschoten’

© AFP

De Poolse chauffeur wiens vrachtwagen gekaapt werd om ermee in te rijden op de Berlijnse kerstmarkt, werd uren voor de aanslag in het hoofd geschoten.

Dat meldt de Duitse boulevardkrant Bild op basis van het autopsierapport.

De 37-jarige Lukasz Urban werd met schot- en steekwonden dood aangetroffen in de stuurcabine van zijn vrachtwagen. In de Duitse en internationale pers werd erover gespeculeerd of Urban aan het stuur zou hebben getrokken om te vermijden dat de vermoedelijke dader Anis Amri een nog groter bloedbad zou aanrichten.

Uit een autopsie is gebleken dat Urban op de dag van de aanslag tussen 16.30 uur en 17.30 uur in het hoofd werd geschoten, meldt Bild. De aanslag gebeurde rond 20 uur. Volgens Bild is het nog altijd mogelijk dat de Pool op dat moment gewond maar nog steeds in leven was.

Urbans vrachtwagen werd naar verluidt gekaapt toen hij staal aan het uitladen was aan een Berlijns warenhuis. De man had een vrouw en een tienerzoon.

Op de website Change.org werd een petitie die oproept om Urban het Kruis van Verdienste toe te kennen, de hoogste onderscheiding in Duitsland, al door meer dan 36.000 mensen ondertekend. Amri werd vrijdag doodgeschoten door de Italiaanse politie in Milaan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content