De arrestaties vonden plaats in de stad Sanliurfa, in het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije, meldt het pro-regeringsagentschap Anadolu.

Een auto die gebruikt werd bij de bomaanslag van zondag, waarbij minstens 37 doden en meer dan 100 gewonden vielen, werd gelinkt aan een showroom daar.

PKK

De aanslag is nog niet opgeëist, maar de regering verdenkt de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Volgens niet nader genoemde bronnen binnen de veiligheidsdiensten was minstens één dader, die zelf omkwam, een vrouwelijk lid van de PKK, afkomstig uit de oostelijke stad Kars nabij de grens met Armenië. Ze zou geboren zijn in 1992 en lid van de PKK zijn sinds 2013, meldt persagentschap Reuters.

Voetbalmatch

De explosie op het Kizilay-plein, een van de drukstbezochte plaatsen van Ankara, is de tweede zware aanslag in het hart van de Turkse hoofdstad in minder dan een maand. Een zelfmoordaanslag kostte op 17 februari het leven aan 29 mensen. Die aanslag werd opgeëist door de Valken voor de Vrijheid van Koerdistan (TAK).

Umut Bulut (R) in actie tegen Anderlecht in de Champions League, 2014, Belga Image
Umut Bulut (R) in actie tegen Anderlecht in de Champions League, 2014 © Belga Image

Een van de dodelijk slachtoffers van zondag is overigens de vader van Turks voetbalinternational en Galatasarayspeler Umut Bulut. Kemal Bulut was op weg naar huis van het stadion toen de bomauto ontplofte. Kort daarvoor had zijn zoon met Galatasaray in Ankara tegen Genclerbirligi gespeeld.

De bijna 33-jarige aanvaller kreeg het slechte nieuws maandag voor de training te horen en is onmiddellijk naar Ankara afgereisd, zo melden Turkse media. (KVDA)

De arrestaties vonden plaats in de stad Sanliurfa, in het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije, meldt het pro-regeringsagentschap Anadolu. Een auto die gebruikt werd bij de bomaanslag van zondag, waarbij minstens 37 doden en meer dan 100 gewonden vielen, werd gelinkt aan een showroom daar.De aanslag is nog niet opgeëist, maar de regering verdenkt de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Volgens niet nader genoemde bronnen binnen de veiligheidsdiensten was minstens één dader, die zelf omkwam, een vrouwelijk lid van de PKK, afkomstig uit de oostelijke stad Kars nabij de grens met Armenië. Ze zou geboren zijn in 1992 en lid van de PKK zijn sinds 2013, meldt persagentschap Reuters.De explosie op het Kizilay-plein, een van de drukstbezochte plaatsen van Ankara, is de tweede zware aanslag in het hart van de Turkse hoofdstad in minder dan een maand. Een zelfmoordaanslag kostte op 17 februari het leven aan 29 mensen. Die aanslag werd opgeëist door de Valken voor de Vrijheid van Koerdistan (TAK).Een van de dodelijk slachtoffers van zondag is overigens de vader van Turks voetbalinternational en Galatasarayspeler Umut Bulut. Kemal Bulut was op weg naar huis van het stadion toen de bomauto ontplofte. Kort daarvoor had zijn zoon met Galatasaray in Ankara tegen Genclerbirligi gespeeld. De bijna 33-jarige aanvaller kreeg het slechte nieuws maandag voor de training te horen en is onmiddellijk naar Ankara afgereisd, zo melden Turkse media. (KVDA)