Aanhoudende regen in Soedan maakte al 20 doden

© Reuters

Bij de overstromingen die al sinds begin augustus lelijk huishouden in Soedan zijn in en rond de hoofdstad Khartoem al twintig doden gevallen.

Soedan kreunt onder wateroverlast. De overstromingen, die de hoofdstad Khartoem sinds begin augustus onder water zetten, hebben al aan 20 personen het leven gekost. Dat meldt het staatspersbureau SUNA, dat ook van 240 gewonden spreekt.

De Verenigde Naties (VN) zeggen dat in de getroffen regio’s in totaal al150.000 mensen het slachtoffer van de watersnood geworden zijn.

Nog meer regen op komst

De publieke radio-omroep Omdurman meldde eerder dat in de Nijl-deelstaat ten noorden van Khartoem 36 mensen om het leven gekomen zijn. Volgens de noodhulporganisatie van de VN, OCHA, wordt in de komende dagen nog meer regen verwacht.

“De schattingen van het aantal mensen die getroffen zijn, zouden nog de hoogte in moeten gaan als de regen aanhoudt en nieuwe informatie beschikbaar wordt”, luidt het. Het zijn de ergste overstromingen sinds jaren die de regio rond Khartoem treffen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content