8 november, de dag waarop we weten wie de nieuwe Amerikaanse president wordt, nadert met rasse schreden. Volgens gegevens van het Pew Reaserch Center hebben beide kampen een verschillende mening over de kwaliteit van het leven in de VS nu, in vergelijking met 50 jaar geleden.

In dit specifieke geval vinden 59 procent van de Clinton-aanhangers dat het leven nu beter is, terwijl 81 procent van de Trump-aanhangers denkt dat het leven 50 jaar geleden bezig was. Doorheen het hele onderzoek valt de trend te ontwaren dat Amerikanen die de Republikeinse kandidaat steunen, het Amerika van vandaag door een overweldigend pessimistische bril zien.

Infographic: Clinton & Trump Supporters See The World Very Differently | Statista
8 november, de dag waarop we weten wie de nieuwe Amerikaanse president wordt, nadert met rasse schreden. Volgens gegevens van het Pew Reaserch Center hebben beide kampen een verschillende mening over de kwaliteit van het leven in de VS nu, in vergelijking met 50 jaar geleden. In dit specifieke geval vinden 59 procent van de Clinton-aanhangers dat het leven nu beter is, terwijl 81 procent van de Trump-aanhangers denkt dat het leven 50 jaar geleden bezig was. Doorheen het hele onderzoek valt de trend te ontwaren dat Amerikanen die de Republikeinse kandidaat steunen, het Amerika van vandaag door een overweldigend pessimistische bril zien.