In Burundi werd woensdag een poging tot staatsgreep tegen president Nkurunziza gedaan door generaal Godefroid Niyombare, maar het is niet duidelijk in welke mate hij de controle over het land heeft.

'Raket afgevuurd'

"Deze nacht heeft een minibus vol agenten RPA aangevallen. Ze gingen in de clinch met militairen die het gebouw bewaakten", zegt Innocent Muhozi, voorzitter van het Burundese Observatorium van de pers en de baas van televisiezender Renaissance, die eveneens werd aangevallen. "Uiteindelijk hebben ze een raket afgevuurd op het gebouw, dat vuur vatte".

Kogelgaten

Volgens een journalist van AFP, die ter plaatse was, stond het gebouw donderdagochtend nog steeds in brand en zaten de muren vol kogelgaten.

Ook gebouwen van andere onafhankelijke media in de hoofdstad Bujumbura, waar donderdagochtend gevochten werd, werden geviseerd.

(Belga/MI)

In Burundi werd woensdag een poging tot staatsgreep tegen president Nkurunziza gedaan door generaal Godefroid Niyombare, maar het is niet duidelijk in welke mate hij de controle over het land heeft. "Deze nacht heeft een minibus vol agenten RPA aangevallen. Ze gingen in de clinch met militairen die het gebouw bewaakten", zegt Innocent Muhozi, voorzitter van het Burundese Observatorium van de pers en de baas van televisiezender Renaissance, die eveneens werd aangevallen. "Uiteindelijk hebben ze een raket afgevuurd op het gebouw, dat vuur vatte". Volgens een journalist van AFP, die ter plaatse was, stond het gebouw donderdagochtend nog steeds in brand en zaten de muren vol kogelgaten. Ook gebouwen van andere onafhankelijke media in de hoofdstad Bujumbura, waar donderdagochtend gevochten werd, werden geviseerd.(Belga/MI)