Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft verklaard dat de vrouw die door Libanon werd aangehouden niet de echtgenote van Islamitische Staat-leider Abu Bakr al-Baghdadi is. Het zou gaan om de zus van een man die veroordeeld werd voor bombardementen in het zuiden van Irak.

'De vrouw die door de Libanese autoriteiten werd opgepakt, is Saja Abdul Hamid al-Dulaimi, zus van Omar Abdul Hamid al-Dulaimi', zei woordvoerder van het ministerie Saad Maan tegen persagentschap Reuters. 'Die man werd ter dood veroordeeld omdat hij betrokken was bij bombardementen.'

Twee echtgenotes

De woordvoerder voegde er nog aan toe dat Baghdadi twee vrouwen heeft: 'de echtgenotes van de terrorist heten Asmaa Fawzi Mohammed al-Dulaimi en Esraa Rajab Mahel al-Qaisi, er is geen vrouw met de naam Saja al-Dulaimi.'

Volgens Maan maakte Saja Dulaimi deel uit van een groep vrouwelijke gevangenen die vrijgelaten werden in ruil voor de vrijlating van een groep nonnen, gevangen door islamistische rebellen in Syrië. Ze vluchtte naar Syrië, maar werd opgepakt.

Libanon meldde dan ook dat het leger een vrouw en dochter had aangehouden toen zij vanuit Syrië de grens overstaken. Volgens de Libanese autoriteiten ging het om een vrouw en dochter van Baghdadi, maar DNA-tests moesten dat voor die laatste nog uitwijzen. De vrouw werd aangehouden in het noorden van Libanon, omdat ze met een vals paspoort reisde. Ze zou ondervraagd worden in het Libanese ministerie van Defensie.

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft verklaard dat de vrouw die door Libanon werd aangehouden niet de echtgenote van Islamitische Staat-leider Abu Bakr al-Baghdadi is. Het zou gaan om de zus van een man die veroordeeld werd voor bombardementen in het zuiden van Irak.'De vrouw die door de Libanese autoriteiten werd opgepakt, is Saja Abdul Hamid al-Dulaimi, zus van Omar Abdul Hamid al-Dulaimi', zei woordvoerder van het ministerie Saad Maan tegen persagentschap Reuters. 'Die man werd ter dood veroordeeld omdat hij betrokken was bij bombardementen.'De woordvoerder voegde er nog aan toe dat Baghdadi twee vrouwen heeft: 'de echtgenotes van de terrorist heten Asmaa Fawzi Mohammed al-Dulaimi en Esraa Rajab Mahel al-Qaisi, er is geen vrouw met de naam Saja al-Dulaimi.'Volgens Maan maakte Saja Dulaimi deel uit van een groep vrouwelijke gevangenen die vrijgelaten werden in ruil voor de vrijlating van een groep nonnen, gevangen door islamistische rebellen in Syrië. Ze vluchtte naar Syrië, maar werd opgepakt.Libanon meldde dan ook dat het leger een vrouw en dochter had aangehouden toen zij vanuit Syrië de grens overstaken. Volgens de Libanese autoriteiten ging het om een vrouw en dochter van Baghdadi, maar DNA-tests moesten dat voor die laatste nog uitwijzen. De vrouw werd aangehouden in het noorden van Libanon, omdat ze met een vals paspoort reisde. Ze zou ondervraagd worden in het Libanese ministerie van Defensie.