Zo krijgt het land een eerste vrouwelijke buitenlandminister: Nanaia Mahuta, die ook een traditionele Maori-gezichtstatoeage heeft. Vicepremier en minister van Financiën wordt de openlijk homoseksuele Grant Robertson.

De regering van Ardern telt twintig leden, onder wie acht vrouwen, vijf Maori (de traditonele bevolking van Nieuw-Zeeland, red.) en drie mensen met een LGBT-geaardheid. 'Dit kabinet is gebaseerd op verdiensten en meteen ook ongelofelijk divers. Ik ben er fier op', aldus de eerste minister. 'Dit team brengt ervaring mee, maar vertegenwoordigt tegelijk ook vernieuwing'.

De prioriteit van de nieuwe regering wordt het beheer van de coronapandemie en het economisch herstel. De ministers zullen vrijdag de eed afleggen.

Zo krijgt het land een eerste vrouwelijke buitenlandminister: Nanaia Mahuta, die ook een traditionele Maori-gezichtstatoeage heeft. Vicepremier en minister van Financiën wordt de openlijk homoseksuele Grant Robertson.De regering van Ardern telt twintig leden, onder wie acht vrouwen, vijf Maori (de traditonele bevolking van Nieuw-Zeeland, red.) en drie mensen met een LGBT-geaardheid. 'Dit kabinet is gebaseerd op verdiensten en meteen ook ongelofelijk divers. Ik ben er fier op', aldus de eerste minister. 'Dit team brengt ervaring mee, maar vertegenwoordigt tegelijk ook vernieuwing'. De prioriteit van de nieuwe regering wordt het beheer van de coronapandemie en het economisch herstel. De ministers zullen vrijdag de eed afleggen.