75 miljoen Amerikanen bedreigd door noodweer

Onweer in Alabama © Reuters

In het zuiden van de Verenigde Staten zijn opnieuw verschillende mensen om het leven gekomen door tornado’s. In totaal worden ongeveer 75 miljoen Amerikanen bedreigd door het noodweer.

In de Amerikaanse staten Alabama, Mississippi en Tennessee zijn opnieuw verschillende mensen om het leven gekomen door tornado’s. Het extreme stormweer van de afgelopen dagen eiste nu al minstens 29 mensenlevens in zes staten. In totaal worden ongeveer 75 miljoen Amerikanen bedreigd door het noodweer, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Andere Amerikaanse media spreken van minstens 21 dodelijke slachtoffers.

Noodtoestand

In de twee zwaarst getroffen staten, Alabama en Mississippi, kwamen maandag respectievelijk zes en zeven mensen om het leven. In Tennessee zouden twee mensen zijn omgekomen. Niet al deze overlijdens konden evenwel al bevestigd worden. Zondag hadden tornado’s volgens de hulpdiensten al aan vijftien mensen het leven gekost in Arkansas en twee in Oklahoma. In Iowa viel één dode te betreuren. De dodentol kan nog stijgen, omdat hulpdiensten druk in de weer zijn met het doorzoeken van het puin van ingestorte huizen en gebouwen.

Volgens CNN bedreigen onweders en voorjaarsstormen dinsdag ongeveer een derde van de hele VS. Ook woensdag worden er nog meer tornado’s verwacht. De gouverneurs van Alabama en Georgia hebben alvast de noodtoestand uitgeroepen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content