De 72-jarige man werd na een hartaanval in het noodweer nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Een ouder koppel van 77 en 81 jaar dat sinds donderdag vermist was in de gedeeltelijk overstroomde stad Simbach am Inn, werd ongedeerd teruggevonden door reddingswerkers. Daarmee zijn er geen vermisten meer in het gebied.

Donderdag werden in Simbach am Inn vijf mensen dood teruggevonden, onder hen drie vrouwen van eenzelfde familie en twee mannen van 75 en 65 jaar. Het lichaam van een vrouw van 80 werd in een naburige stad teruggevonden.

Vooral het zuiden van Duitsland kreeg vrijdag zware regenval te verduren, met ondergelopen straten en kelders tot gevolg. In de deelstaat Beieren werd vooral Weilheim-Schongau getroffen, in de deelstaat Baden-Württemberg waren er op meerdere plaatsen overstromingen.

Festival

Op de eerste dag van het driedaagse Duitse muziekfestival 'Rock am Ring' in het Duitse Mendig zijn minstens 42 bezoekers gewond geraakt door een blikseminslag, waarvan acht ernstig. "Eén fan moest worden gereanimeerd", zo deelden de organisatoren van het muziekevenement in Rheinland-Pfalz mee.

Door de onweersbui die over het festival trok, moesten de liveoptredens ongeveer een half uur stilgelegd worden. Voor de 90.000 aanwezige fans zat er niets anders op dan wachten op het vliegveld van Mendig, waar het festival sinds 2015 plaatsvindt. De zware regen vernietigde ook tal van tenten. Een woordvoerster van het festival weerlegde echter de geruchten dat het festival de komende dagen geannuleerd wordt.

Ook vorig jaar had het festival zware pech met het weer, en raakten 33 mensen gewond door een blikseminslag. Het festival 'Rock am Ring' is het het grootste rockfestival van Duitsland, en heeft dit jaar namen als Major Lazor, Red Hot Chili Peppers en Black Sabbath op de affiche staan.

(Belga/RR)

De 72-jarige man werd na een hartaanval in het noodweer nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.Een ouder koppel van 77 en 81 jaar dat sinds donderdag vermist was in de gedeeltelijk overstroomde stad Simbach am Inn, werd ongedeerd teruggevonden door reddingswerkers. Daarmee zijn er geen vermisten meer in het gebied. Donderdag werden in Simbach am Inn vijf mensen dood teruggevonden, onder hen drie vrouwen van eenzelfde familie en twee mannen van 75 en 65 jaar. Het lichaam van een vrouw van 80 werd in een naburige stad teruggevonden.Vooral het zuiden van Duitsland kreeg vrijdag zware regenval te verduren, met ondergelopen straten en kelders tot gevolg. In de deelstaat Beieren werd vooral Weilheim-Schongau getroffen, in de deelstaat Baden-Württemberg waren er op meerdere plaatsen overstromingen. Op de eerste dag van het driedaagse Duitse muziekfestival 'Rock am Ring' in het Duitse Mendig zijn minstens 42 bezoekers gewond geraakt door een blikseminslag, waarvan acht ernstig. "Eén fan moest worden gereanimeerd", zo deelden de organisatoren van het muziekevenement in Rheinland-Pfalz mee. Door de onweersbui die over het festival trok, moesten de liveoptredens ongeveer een half uur stilgelegd worden. Voor de 90.000 aanwezige fans zat er niets anders op dan wachten op het vliegveld van Mendig, waar het festival sinds 2015 plaatsvindt. De zware regen vernietigde ook tal van tenten. Een woordvoerster van het festival weerlegde echter de geruchten dat het festival de komende dagen geannuleerd wordt. Ook vorig jaar had het festival zware pech met het weer, en raakten 33 mensen gewond door een blikseminslag. Het festival 'Rock am Ring' is het het grootste rockfestival van Duitsland, en heeft dit jaar namen als Major Lazor, Red Hot Chili Peppers en Black Sabbath op de affiche staan. (Belga/RR)