In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn al minstens 52 doden en meer dan 150 gewonden gevallen bij een aanslag met een autobom. Dat melden de veiligheidsdiensten van Jemen.

Een zelfmoordterrorist bracht in de buurt van het ministerie van Defensie een autobom tot ontploffen. Daarna drongen gewapende mannen het gebouw binnen. In de buurt van een ziekenhuis op het terrein ontstond een schietpartij tussen de terroristen en de veiligheidsdiensten.

Volgens de autoriteiten zijn er minimaal 52 doden en 162 gewonden gevallen bij het incident. De meeste aanvallers zijn intussen gedood. Er is ook veel schade aan de gebouwen en de voertuigen rondom het ministerie. Tot dusver heeft niemand de aanslag opgeëist.

Al Qaida

Er is in Jemen een institutionele chaos ontstaan na het vertrek van president Ali Abdullah Saleh in 2011. In het zog van de Arabische Lente werd toen een nationale dialoog opgestart voor de uitbouw van duurzame instellingen in het land, maar die gesprekken zijn intussen geblokkeerd. Bovendien blijft Al Qaida zeer actief in het zuiden en het zuidoosten van Jemen. Verschillende aanvallen tegen het leger worden er toegeschreven aan de terreurbeweging. (Belga/YD)

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn al minstens 52 doden en meer dan 150 gewonden gevallen bij een aanslag met een autobom. Dat melden de veiligheidsdiensten van Jemen.Een zelfmoordterrorist bracht in de buurt van het ministerie van Defensie een autobom tot ontploffen. Daarna drongen gewapende mannen het gebouw binnen. In de buurt van een ziekenhuis op het terrein ontstond een schietpartij tussen de terroristen en de veiligheidsdiensten.Volgens de autoriteiten zijn er minimaal 52 doden en 162 gewonden gevallen bij het incident. De meeste aanvallers zijn intussen gedood. Er is ook veel schade aan de gebouwen en de voertuigen rondom het ministerie. Tot dusver heeft niemand de aanslag opgeëist.Er is in Jemen een institutionele chaos ontstaan na het vertrek van president Ali Abdullah Saleh in 2011. In het zog van de Arabische Lente werd toen een nationale dialoog opgestart voor de uitbouw van duurzame instellingen in het land, maar die gesprekken zijn intussen geblokkeerd. Bovendien blijft Al Qaida zeer actief in het zuiden en het zuidoosten van Jemen. Verschillende aanvallen tegen het leger worden er toegeschreven aan de terreurbeweging. (Belga/YD)