500.000 mensen ontheemd na zware regenval in Sri Lanka

Zware regenval Sri Lanka © Reuters

Sri Lanka werd de laatste dagen getroffen door noodweer, met aardverschuivingen en overstromingen tot gevolg.

De internationale hulp voor Sri Lanka komt op gang nadat het Zuid-Aziatische land de afgelopen dagen zwaar werd getroffen door noodweer, met aardverschuivingen en overstromingen tot gevolg. Zeker 71 mensen lieten daarbij het leven. Een half miljoen mensen werd gedwongen hun huis te verlaten. Dat zeggen de autoriteiten.

De minister van Buitenlandse Zaken verduidelijkte dat een toestel van de Indiase luchtmacht is geland in de hoofdstad Colombo, twee boten van de Indiase marine zijn nog onderweg met hulpgoederen aan boord. Ook Japan heeft al een vliegtuig met noodhulp gestuurd. De Verenigde Staten en Australië helpen financieel.

15 meter modder

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het waterpeil in de Colombo lichtjes gezakt, toch blijft het voor de bewoners onmogelijk om terug te keren naar hun woning op de oevers van de rivier Kelani.

Sri Lanka wordt sinds dinsdag geteisterd door de zwaarste regenval in 25 jaar. Die heeft tot overstromingen en aardverschuivingen geleid. Sommige slachtoffers waren tot 15 meter onder de modder bedolven.

Zaterdag lag de dodentol op 71 doden en 127 vermisten. 300.000 mensen zijn ondergebracht in een vluchtelingenkamp, 200.000 anderen konden terecht bij familie of vrienden. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content