In de Nederlandse plaats Ede worden vijftig woningen ontruimd omdat er mogelijk mosterdgas in een kelderbox van het appartementencomplex is vrijgekomen. Volgens een woordvoerster van de gemeente gaat het om ongeveer 110 mensen die hun huis uit moeten.

Of het echt om mosterdgas gaat wordt onderzocht door specialisten van Defensie, aldus de zegsvrouw.

Opvangcentrum

Meerdere Nederlandse media meldden dat het volgens burgemeester Cees van der Knaap van Ede (Gelderland) wel degelijk om mosterdgas gaat.

Het hele appartementencomplex aan het Bijsterveld wordt ontruimd, evenals tien woningen in de nabijheid. Betrokkenen hebben een brief gekregen waarin wordt gesteld dat het mogelijk om mosterdgas gaat.

Bewoners krijgen de raad om wat spullen voor de nacht mee te nemen. Een buurthuis in de omgeving fungeert als opvangcentrum. De politie heeft de wijk afgezet.

Leraar Natuurkunde

Volgens de brandweer kwam de politie de stoffen op het spoor na een telefoontje van de broer van de eigenaar van het appartement. Die eigenaar is overleden en zou zijn broer in een verzegelde brief hebben gewezen op de stoffen in de kelderbox.

Volgens Omroep Gelderland was de bewoner een docent Natuurkunde. Als hobby verzamelde hij allerlei stoffen. (Belga/AVE)

In de Nederlandse plaats Ede worden vijftig woningen ontruimd omdat er mogelijk mosterdgas in een kelderbox van het appartementencomplex is vrijgekomen. Volgens een woordvoerster van de gemeente gaat het om ongeveer 110 mensen die hun huis uit moeten. Of het echt om mosterdgas gaat wordt onderzocht door specialisten van Defensie, aldus de zegsvrouw. Meerdere Nederlandse media meldden dat het volgens burgemeester Cees van der Knaap van Ede (Gelderland) wel degelijk om mosterdgas gaat. Het hele appartementencomplex aan het Bijsterveld wordt ontruimd, evenals tien woningen in de nabijheid. Betrokkenen hebben een brief gekregen waarin wordt gesteld dat het mogelijk om mosterdgas gaat. Bewoners krijgen de raad om wat spullen voor de nacht mee te nemen. Een buurthuis in de omgeving fungeert als opvangcentrum. De politie heeft de wijk afgezet. Volgens de brandweer kwam de politie de stoffen op het spoor na een telefoontje van de broer van de eigenaar van het appartement. Die eigenaar is overleden en zou zijn broer in een verzegelde brief hebben gewezen op de stoffen in de kelderbox. Volgens Omroep Gelderland was de bewoner een docent Natuurkunde. Als hobby verzamelde hij allerlei stoffen. (Belga/AVE)