Volens adjunct-woorvoerder Farhan Haq van de volkerenorganisatie beschouwt secretaris-generaal Ban Ki-moon deze aanvallen als "flagrante inbreuken op het internationaal recht". De Syrische ambassadeur in Moskou heeft de door de VS geleide coalitie verantwoordelijk gesteld voor het bombardement op een door Artsen zonder Grenzen geschraagd ziekenhuis in Syrië. Syrische activisten wijzen dan weer Moskou met de vinger. Washington trekt in verband met het bombardement op het bewuste ziekenhuis van leer tegen "de brutaliteit van het regime (van de Syrische president Bashar al-Assad, en "betwijfelt de wil en/of bekwaamheid van Rusland te helpen om hem te stoppen"

Artsen zonder Grenzen plaatste een foto op Twitter:

'Opzettelijk'

Ziekenhuizen

Artsen zonder Grenzen steunt zowat 150 ziekenhuizen in Syrië. Amper 6 dagen geleden vielen ook al drie doden en minstens zes gewonden bij een luchtbombardement op een ziekenhuis van de organisatie in Tafas in de zuidelijke provincie Deraa.

Sinds het begin van de oorlog in Syrië in 2011 werden 177 ziekenhuizen vernield en bijna 700 leden van het medisch personeel gedood. Dat moet blijken uit een schatting eind januari van een Syrische humanitaire organisatie. Waar de bommenwerpers vandaan kwamen of welke nationaliteit ze hadden, werd door MSF niet meegedeeld. 'Sinds begin dit jaar zijn 13 medische posten en ziekenhuizen in Syrië getroffen', betreurt de ngo.

Volgens Oubaïda al-Moufti, voorzitter van de Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM), worden de gebouwen niet ontzien door de Russische bommenwerpers. 'Sinds het begin van de Russische luchtaanvallen vier maanden geleden (in steun van de Syrische president Bashar al-Assad), werden 29 ziekenhuizen vernield, en werden 20 leden van de medische staf gedood'. (Belga/KVDA/TE)

Volens adjunct-woorvoerder Farhan Haq van de volkerenorganisatie beschouwt secretaris-generaal Ban Ki-moon deze aanvallen als "flagrante inbreuken op het internationaal recht". De Syrische ambassadeur in Moskou heeft de door de VS geleide coalitie verantwoordelijk gesteld voor het bombardement op een door Artsen zonder Grenzen geschraagd ziekenhuis in Syrië. Syrische activisten wijzen dan weer Moskou met de vinger. Washington trekt in verband met het bombardement op het bewuste ziekenhuis van leer tegen "de brutaliteit van het regime (van de Syrische president Bashar al-Assad, en "betwijfelt de wil en/of bekwaamheid van Rusland te helpen om hem te stoppen" Artsen zonder Grenzen plaatste een foto op Twitter:Artsen zonder Grenzen steunt zowat 150 ziekenhuizen in Syrië. Amper 6 dagen geleden vielen ook al drie doden en minstens zes gewonden bij een luchtbombardement op een ziekenhuis van de organisatie in Tafas in de zuidelijke provincie Deraa.Sinds het begin van de oorlog in Syrië in 2011 werden 177 ziekenhuizen vernield en bijna 700 leden van het medisch personeel gedood. Dat moet blijken uit een schatting eind januari van een Syrische humanitaire organisatie. Waar de bommenwerpers vandaan kwamen of welke nationaliteit ze hadden, werd door MSF niet meegedeeld. 'Sinds begin dit jaar zijn 13 medische posten en ziekenhuizen in Syrië getroffen', betreurt de ngo. Volgens Oubaïda al-Moufti, voorzitter van de Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM), worden de gebouwen niet ontzien door de Russische bommenwerpers. 'Sinds het begin van de Russische luchtaanvallen vier maanden geleden (in steun van de Syrische president Bashar al-Assad), werden 29 ziekenhuizen vernield, en werden 20 leden van de medische staf gedood'. (Belga/KVDA/TE)