Rond de 50.000 mensen zijn uit de omgeving van Aleppo vertrokken richting Turkije, schrijft de Turkse krant Hürriyet onder aanhaling van de voorzitter van de Raad van Syrische Turkmenen, Abdurrahman Mustafa.

Een woordvoerder van het Turks management voor spoed- en noodgevallen (Afad) zei dat de hulporganisatie op de komst van nieuwe vluchtelingen eventueel is voorbereid. Een exacte inschatting van de situatie wilde de zegsman niet geven.

Vooral de stad Reyhanli in het grensgebied Hatay is getroffen. De voorzitter van de mensenrechtenorganisatie (IHD) in de provincie Hatay, Mithat Can, verklaarde dat de situatie in de regio al moeilijk is. De mensen slapen in parken en de medische verzorging is erg beperkt. 'De ziekenhuizen werken aan de lopende band, een behandeling is niet mogelijk', zei hij.

Het Syrische leger en zijn bondgenoten zijn enkele dagen geleden met Russische luchtsteun een grootschalig offensief begonnen tegen de rebellengebieden ten zuiden van Aleppo. Turkije heeft ongeveer 2,2 miljoen vluchtelingen alleen uit Syrië opgenomen. (Belga)

Rond de 50.000 mensen zijn uit de omgeving van Aleppo vertrokken richting Turkije, schrijft de Turkse krant Hürriyet onder aanhaling van de voorzitter van de Raad van Syrische Turkmenen, Abdurrahman Mustafa.Een woordvoerder van het Turks management voor spoed- en noodgevallen (Afad) zei dat de hulporganisatie op de komst van nieuwe vluchtelingen eventueel is voorbereid. Een exacte inschatting van de situatie wilde de zegsman niet geven. Vooral de stad Reyhanli in het grensgebied Hatay is getroffen. De voorzitter van de mensenrechtenorganisatie (IHD) in de provincie Hatay, Mithat Can, verklaarde dat de situatie in de regio al moeilijk is. De mensen slapen in parken en de medische verzorging is erg beperkt. 'De ziekenhuizen werken aan de lopende band, een behandeling is niet mogelijk', zei hij. Het Syrische leger en zijn bondgenoten zijn enkele dagen geleden met Russische luchtsteun een grootschalig offensief begonnen tegen de rebellengebieden ten zuiden van Aleppo. Turkije heeft ongeveer 2,2 miljoen vluchtelingen alleen uit Syrië opgenomen. (Belga)