5 mensen omgekomen na mogelijke botsing met walvis in Nieuw-Zeeland

Kaikoura is een beroemde reisbestemming om walvissen, pelsrobben, albatrossen en vogels te observeren en om te snorkelen met dolfijnen in Nieuw-Zeeland. © Getty
Rafael Porto Carrero

Vijf mensen zijn omgekomen nadat een boot met 11 opvarenden vandaag is gekapseisd nabij Kaikōura in Nieuw-Zeeland. Volgens de plaatselijke burgemeester zou het gaan om een botsing met een walvis, maar de politie bevestigt die stelling nog niet, melden Nieuw-Zeelandse media.

De politie beschreef het als een ongekende en tragische gebeurtenis. Ze zeiden dat de boot van 8,5 meter vandaag kort na 10 uur (lokale tijd) kapseisde. Zes mensen zijn levend teruggevonden.

Duikers van de politie hebben de lichamen geborgen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De politie is nu bezig met het formele identificatieproces.

Matt Boyce van de plaatselijke politie zei dat het een ‘ongekende gebeurtenis’ en een tragedie was en dat de politie de betrokkenen steunde.

De politie zei dat het erop leek dat de boot ergens tegenaan was gebotst, maar kon niet zeggen of het om een walvis ging. Eerder op de dag zei de burgemeester van Kaikoura, Craig Mackle, dat hij geloofde dat de boot een walvis had geraakt.

Op de vraag of het mogelijk was dat de boot een walvis had geraakt, zei de politie dat ze met een aantal mensen sprak om uit te zoeken wat er was gebeurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content