5 doden bij eerste aanval van Boko Haram in Tsjaad

Tsjaadmeer © BELGAIMAGE

De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft voor de eerste maal een aanval uitgevoerd in buurland Tsjaad. Daarbij vielen vijf doden.

Strijders van Boko Haram hebben voor de eerste keer een aanval uitgevoerd in Tsjaad, waarbij vijf doden gevallen zijn, zo is uit veiligheidsbron vernomen. De strijders hadden het Tsjaadmeer overgestoken vanuit Nigeria en vielen zo Ngouboua aan.

De mannen van Boko Haram kwamen in grote gemotoriseerde prauwen aan vanuit Baga, aan de Nigeriaanse kant van het meer. Rond 03.00 uur vielen ze het dorp en een legerkamp aan. Vier burgers, onder wie het hoofd van het kanton Ngouboua en een militair werden gedood bij de aanval. Twee derde van het dorp werd in brand gestoken. Als reactie vernielde de Tsjadische luchtmacht alle boten van de aanvallers.

In Ngouboua verblijven ruim 7.000 Nigerianen die voor Boko Haram op de vlucht geslagen zijn.

Troepen aan de grens

Tsjaad begon op 16 januari in Kameroen en Niger troepen in te zetten aan de grenzen met Nigeria in het kader van de strijd tegen Boko Haram.

Eerder deze week zijn in Nigeria bij twee aanvallen van in het noordoosten van het land zeker 21 doden gevallen. De mannen van Boko Haram ‘hebben twaalf mensen gedood in het dorp Akida en negen anderen in het dorp Mbuta’, aldus de lokale verantwoordelijke, Mustapha Abbagini. Een getuige bevestigde de negen doden in Mbuta. Volgens de twee bronnen werden bij de aanvallen ook verschillende huizen en winkels vernield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content