Hoewel de kans dat je als Amerikaan omkomt bij een terroristische aanslag erg klein is, heeft 40 procent van de Amerikaanse bevolking angst voor terrorisme. Dat blijkt uit een bevraging van het onderzoeksbureau Gallup, schrijft het Amerikaanse magazine The Week.

In april 2013 ondervroeg het onderzoeksbureau Gallup Amerikanen over hun onveiligheidsgevoel. 40 procent van de ondervraagden liet weten dat ze 'zeer bezorgd' of 'gewoon bezorgd' zijn over het terrorisme in hun land en daarmee samenhangend het voordoen van een aanslag. Opvallend, tien dagen na de aanslagen in 2001, lag dat cijfer 'maar' 9 procent hoger, namelijk 49 procent van de ondervraagden vreesde toen terrorisme.

Schietincident

Op basis van de definitie die de overheid hanteert om terrorisme te definiëren (politiek gemotiveerd geweld), constateerde The Week dat er sinds 11 september 2001 'slechts' 37 dodelijke slachtoffers vielen door terrorisme in de Verenigde Staten.

De kans om in de VS om het leven te komen door een schietincident of een verkeersongeval ligt dus veel hoger. En hoewel de overheid tal van maatregelen en controles doorvoerde na 11 september, blijft een groot deel van de bevolking zich onveilig voelen.

Intimidatie

"De meeste maatregelen gebeuren dan ook ondergronds. Tot voor de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden, merkten we niet veel van afluisterpraktijken of spionagenetwerken. Pas op de luchthaven word je geconfronteerd met scherpe controles en sta je even stil bij een mogelijke aanslag, schrijft The Week.

Volgens de auteur bereikt terrorisme, zonder veel slachtoffers, toch zijn doel, namelijk intimideren. Hoewel er relatief gezien weinig terroristische aanvallen plaatsvinden, heeft ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking wel angst voor het fenomeen.

Hoewel de kans dat je als Amerikaan omkomt bij een terroristische aanslag erg klein is, heeft 40 procent van de Amerikaanse bevolking angst voor terrorisme. Dat blijkt uit een bevraging van het onderzoeksbureau Gallup, schrijft het Amerikaanse magazine The Week. In april 2013 ondervroeg het onderzoeksbureau Gallup Amerikanen over hun onveiligheidsgevoel. 40 procent van de ondervraagden liet weten dat ze 'zeer bezorgd' of 'gewoon bezorgd' zijn over het terrorisme in hun land en daarmee samenhangend het voordoen van een aanslag. Opvallend, tien dagen na de aanslagen in 2001, lag dat cijfer 'maar' 9 procent hoger, namelijk 49 procent van de ondervraagden vreesde toen terrorisme.Op basis van de definitie die de overheid hanteert om terrorisme te definiëren (politiek gemotiveerd geweld), constateerde The Week dat er sinds 11 september 2001 'slechts' 37 dodelijke slachtoffers vielen door terrorisme in de Verenigde Staten. De kans om in de VS om het leven te komen door een schietincident of een verkeersongeval ligt dus veel hoger. En hoewel de overheid tal van maatregelen en controles doorvoerde na 11 september, blijft een groot deel van de bevolking zich onveilig voelen. "De meeste maatregelen gebeuren dan ook ondergronds. Tot voor de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden, merkten we niet veel van afluisterpraktijken of spionagenetwerken. Pas op de luchthaven word je geconfronteerd met scherpe controles en sta je even stil bij een mogelijke aanslag, schrijft The Week. Volgens de auteur bereikt terrorisme, zonder veel slachtoffers, toch zijn doel, namelijk intimideren. Hoewel er relatief gezien weinig terroristische aanvallen plaatsvinden, heeft ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking wel angst voor het fenomeen.