Verschillende mensen zijn gewond geraakt tijdens een schietpartij in het South Side-park in de Amerikaanse stad Chicago. Dat verklaart de politie.

Een politieagent verklaarde dat "verschillende mensen geraakt werden door kogels" bij de schietpartij. "Er vielen geen doden en één persoon werd ondervraagd", zei hij nog. Volgens de plaatselijke media raakten elf volwassenen en een driejarig kind gewond, maar deze balans werd door de politie nog niet bevestigd. Drie gewonden, onder wie het kind, werden naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is ernstig tot kritiek, luidt het in de krant Chicago Tribune.

506 moorden per jaar

De schietpartij gebeurde op een moment dat de stad Chicago het geweld door bendes van misdadigers aan banden wil leggen: in 2012 werden 506 mensen vermoord, een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De Amerikaanse president Barack Obama riep de stad vorig jaar op om een einde te maken aan het geweld dat de stad verwoest. Hij wil maatregelen invoeren in verband met de controle op vuurwapens, maar stoot op weerstand bij de oppositie.

Strengere controle

Begin deze week vielen in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC nog dertien doden en acht gewonden bij een schietpartij op een basis van de Amerikaanse marine. President Obama pleitte een dag na dat incident nogmaals voor strengere regels voor wapenbezit: hij zei dat mensen die wapens kopen strenger gecontroleerd moeten worden. (Belga/AVE)

Verschillende mensen zijn gewond geraakt tijdens een schietpartij in het South Side-park in de Amerikaanse stad Chicago. Dat verklaart de politie. Een politieagent verklaarde dat "verschillende mensen geraakt werden door kogels" bij de schietpartij. "Er vielen geen doden en één persoon werd ondervraagd", zei hij nog. Volgens de plaatselijke media raakten elf volwassenen en een driejarig kind gewond, maar deze balans werd door de politie nog niet bevestigd. Drie gewonden, onder wie het kind, werden naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is ernstig tot kritiek, luidt het in de krant Chicago Tribune. De schietpartij gebeurde op een moment dat de stad Chicago het geweld door bendes van misdadigers aan banden wil leggen: in 2012 werden 506 mensen vermoord, een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De Amerikaanse president Barack Obama riep de stad vorig jaar op om een einde te maken aan het geweld dat de stad verwoest. Hij wil maatregelen invoeren in verband met de controle op vuurwapens, maar stoot op weerstand bij de oppositie. Begin deze week vielen in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC nog dertien doden en acht gewonden bij een schietpartij op een basis van de Amerikaanse marine. President Obama pleitte een dag na dat incident nogmaals voor strengere regels voor wapenbezit: hij zei dat mensen die wapens kopen strenger gecontroleerd moeten worden. (Belga/AVE)