Het negende arrondissement van Parijs werd zaterdag om 9 uur opgeschrikt door een zware ontploffing. De bakkerij was gesloten toen de gasexplosie plaatsvond. Er brak onmiddellijk brand uit. Twee brandweerlieden kwamen om het leven, tien mensen raakten zwaargewond en 37 anderen liepen lichte verwondingen op.

Een Spaanse toeriste, die met haar echtgenoot op vakantie was in de Franse hoofdstad, is ondertussen bezweken aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Op het moment van de explosie waren er veel mensen op straat en enkele brandweerlieden bevonden zich in de bakkerij. De bakkerij bevond zich in een toeristische wijk, nabij het wassenbeeldenmuseum Museum Grévin. De ravage is enorm: de straat is bezaaid met glas en puin, van tientallen gebouwen zijn de ramen kapot en ook tientallen auto's zijn zwaar beschadigd.

Er zijn zowat 200 brandweerlieden op de plaats van het onheil. Twee helikopters kwamen ter plaatse om gewonden naar ziekenhuizen te brengen. De brandweer zoekt onder de brokstukken nog naar mogelijk andere gewonden.

De wijk is volledig afgesloten. Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. Volgens de procureur van de Franse hoofdstad gaat het 'zeker' om een ongeval.

Het negende arrondissement van Parijs werd zaterdag om 9 uur opgeschrikt door een zware ontploffing. De bakkerij was gesloten toen de gasexplosie plaatsvond. Er brak onmiddellijk brand uit. Twee brandweerlieden kwamen om het leven, tien mensen raakten zwaargewond en 37 anderen liepen lichte verwondingen op.Een Spaanse toeriste, die met haar echtgenoot op vakantie was in de Franse hoofdstad, is ondertussen bezweken aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Op het moment van de explosie waren er veel mensen op straat en enkele brandweerlieden bevonden zich in de bakkerij. De bakkerij bevond zich in een toeristische wijk, nabij het wassenbeeldenmuseum Museum Grévin. De ravage is enorm: de straat is bezaaid met glas en puin, van tientallen gebouwen zijn de ramen kapot en ook tientallen auto's zijn zwaar beschadigd. Er zijn zowat 200 brandweerlieden op de plaats van het onheil. Twee helikopters kwamen ter plaatse om gewonden naar ziekenhuizen te brengen. De brandweer zoekt onder de brokstukken nog naar mogelijk andere gewonden. De wijk is volledig afgesloten. Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. Volgens de procureur van de Franse hoofdstad gaat het 'zeker' om een ongeval.