Drie militairen zijn woensdag omgekomen bij een aanval op hun bus, in het noordwesten van Tunesië. Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten, dat het heeft over een "terroristische operatie". Volgens de woordvoerder van het ministerie, Belhassen Oueslati viseerden de terroristen een voertuig dat militairen en hun gezinnen vervoerde. Bij de aanval zijn twaalf andere mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond.

De aanval gebeurde op enkele tientallen kilometers van de grens met Algerije. Oueslati kon niet meer details geven over de aanvallers of hun aantal. Sinds de start van de Arabische Lente, eind 2010, heeft Tunesië te maken met een jihadistische beweging die, nog volgens het regime, tientallen politieagenten en militairen gedood heeft. (Belga/WB)

Drie militairen zijn woensdag omgekomen bij een aanval op hun bus, in het noordwesten van Tunesië. Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten, dat het heeft over een "terroristische operatie". Volgens de woordvoerder van het ministerie, Belhassen Oueslati viseerden de terroristen een voertuig dat militairen en hun gezinnen vervoerde. Bij de aanval zijn twaalf andere mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond.De aanval gebeurde op enkele tientallen kilometers van de grens met Algerije. Oueslati kon niet meer details geven over de aanvallers of hun aantal. Sinds de start van de Arabische Lente, eind 2010, heeft Tunesië te maken met een jihadistische beweging die, nog volgens het regime, tientallen politieagenten en militairen gedood heeft. (Belga/WB)