3 doden bij ontploffing goederentrein Canada

© Reuters

Bij de ontsporing en de ontploffing van een goederentrein in Canada zijn drie personen om het leven gekomen. 200 personen zijn nog vermist.

Bij de ontsporing en ontploffing van de goederentrein in Lac-Mégantic in Québec (Canada) zijn al zeker drie mensen omgekomen. Dat melden verschillende media op gezag van officiële bronnen. Tweeduizend van de zesduizend inwoners van het stadje moesten hun huizen verlaten.

Tijdens de nacht werden nog twee lijken aangetroffen, wat het dodental op drie brengt, aldus de provinciale politie aan televisiezender CBC. Functionarissen vrezen dat het aantal doden nog zal oplopen, aangezien tientallen mensen nog als vermist zijn opgegeven. Volgens een onofficiële lijst, waar mensen namen van familieleden en vrienden hebben gezet waarmee ze nog geen contact hebben gehad, zijn al meer dan 200 mensen vermist.

30 gebouwen verwoest

Door de ontsporing van de goederentrein die ruwe olie vervoerde en de ontploffing en brand die daarop volgden, werden zeker dertig gebouwen verwoest. Net na het ongeval werden duizend inwoners geëvacueerd, later op de dag moesten nog eens duizend mensen hun woning verlaten.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend: de trein is om een nog onbekende reden vanzelf beginnen rijden toen de machinist was uitgestapt om zich te laten aflossen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content