De Aziatische gemeenschap in Birmingham is woensdag in rouw over het verlies van drie mensenlevens in connectie met de rellen in de Britse stad.

De drie waren volgens plaatselijke bewoners naar buiten gekomen om de "gemeenschap te beschermen" tegen rondtrekkende relschoppers en zijn dinsdagavond doodgereden.

Volgens de BBC zijn de drie dodelijke slachtoffers 21, 30 en 31 jaar oud. Er zijn twee broers bij.

De politie zegt een 32-jarige te hebben gearresteerd in verband met het incident. Er loopt een moordonderzoek, aldus politiehoofd Chris Sims. Hij riep iedereen in de West Midlands tot kalmte op.

Londen rustig

De enorme politiemacht die dinsdagnacht werd ontplooid in Londen heeft effect gehad. Na drie nachten van rellen bleef het afgelopen nacht relatief rustig in de Britse hoofdstad.

In steden zoals Manchester, Liverpool en Nottingham was het dan weer erg onrustig. In Manchester spreekt de politie over de ergste rellen sinds 30 jaar, met plunderingen, gratuit geweld en botsingen.

In het centrum van Nottingham staken 30 à 40 mannen met molotovcoctails een politiecommissariaat in brand. Niemand gewond, acht personen werden opgepakt.

Burgerwacht

Honderden inwoners van Londen hebben zich afgelopen nacht georganiseerd en zelf patrouilles uitgevoerd in de straten. Hoewel het voor het eerst in vier nachten kalm bleef in de hoofdstad, was de spanning er nog steeds te snijden.

In Southall, een buitenwijk van Londen, verzamelden honderden Sikhs voor hun tempel na geruchten dat het complex een mogelijk doelwit was van de relschoppers. Ze patrouilleerden met moto's en hielden de komst van eventuele amokmakers in de gaten.

In Enfield, een arrondissement in het noorden van Londen dat het de afgelopen nachten zwaar te verduren had, hielden zowat 200 bewoners de wacht. En in de wijken Hackney en Kentish Town vatten heel wat handelaars post voor hun winkels met geïmproviseerde wapens.

Opgepakt

De afgelopen dagen werden al 768 mensen opgepakt, meldt Scotland Yard. Het geweld in het Verenigd Koninkrijk startte afgelopen zaterdag na een aanvankelijk vreedzame betoging in verband met de dood van de 26-jarige Mark Duggan.

Duggan werd vorige week tijdens zijn arrestatie doodgeschoten door politieagenten. Ballistisch onderzoek heeft, zo meldt de BBC, geen bewijs geleverd dat met het pistool dat in zijn buurt werd aangetroffen was geschoten op de politie. (Belga/BBC/KVDA)

De Aziatische gemeenschap in Birmingham is woensdag in rouw over het verlies van drie mensenlevens in connectie met de rellen in de Britse stad. De drie waren volgens plaatselijke bewoners naar buiten gekomen om de "gemeenschap te beschermen" tegen rondtrekkende relschoppers en zijn dinsdagavond doodgereden. Volgens de BBC zijn de drie dodelijke slachtoffers 21, 30 en 31 jaar oud. Er zijn twee broers bij. De politie zegt een 32-jarige te hebben gearresteerd in verband met het incident. Er loopt een moordonderzoek, aldus politiehoofd Chris Sims. Hij riep iedereen in de West Midlands tot kalmte op. Londen rustigDe enorme politiemacht die dinsdagnacht werd ontplooid in Londen heeft effect gehad. Na drie nachten van rellen bleef het afgelopen nacht relatief rustig in de Britse hoofdstad. In steden zoals Manchester, Liverpool en Nottingham was het dan weer erg onrustig. In Manchester spreekt de politie over de ergste rellen sinds 30 jaar, met plunderingen, gratuit geweld en botsingen. In het centrum van Nottingham staken 30 à 40 mannen met molotovcoctails een politiecommissariaat in brand. Niemand gewond, acht personen werden opgepakt. Burgerwacht Honderden inwoners van Londen hebben zich afgelopen nacht georganiseerd en zelf patrouilles uitgevoerd in de straten. Hoewel het voor het eerst in vier nachten kalm bleef in de hoofdstad, was de spanning er nog steeds te snijden. In Southall, een buitenwijk van Londen, verzamelden honderden Sikhs voor hun tempel na geruchten dat het complex een mogelijk doelwit was van de relschoppers. Ze patrouilleerden met moto's en hielden de komst van eventuele amokmakers in de gaten. In Enfield, een arrondissement in het noorden van Londen dat het de afgelopen nachten zwaar te verduren had, hielden zowat 200 bewoners de wacht. En in de wijken Hackney en Kentish Town vatten heel wat handelaars post voor hun winkels met geïmproviseerde wapens.Opgepakt De afgelopen dagen werden al 768 mensen opgepakt, meldt Scotland Yard. Het geweld in het Verenigd Koninkrijk startte afgelopen zaterdag na een aanvankelijk vreedzame betoging in verband met de dood van de 26-jarige Mark Duggan. Duggan werd vorige week tijdens zijn arrestatie doodgeschoten door politieagenten. Ballistisch onderzoek heeft, zo meldt de BBC, geen bewijs geleverd dat met het pistool dat in zijn buurt werd aangetroffen was geschoten op de politie. (Belga/BBC/KVDA)