3 agenten schieten 17-jarig meisje dood in Texas

© EPA

Drie agenten hebben in Texas in de Verenigde Staten een zeventienjarig meisje doodgeschoten. Kristiana Coignard zou het politiekantoor met een ‘wapen’ zijn binnengekomen. Er werd een onderzoek geopend.

‘Kristiana Coignard werd neergeschoten nadat ze met een wapen naar de agenten uithaalde’, bevestigt woordvoerster Kristie Brian op Time.com. De schoten van de drie agenten werden het zeventienjarige meisje fataal.

Coignard kwam omstreeks 18u30 het politiekantoor van Longview Texas binnen. Daar belde ze vanuit de lobby en vroeg ze naar een politieman. Officieel werd het wapen van het meisje nog niet geïdentificeerd, maar de burgemeester van Longview spreekt van een ‘vrouw die met een mes uithaalde’, aldus Time.com.

Bipolair

Volgens de tante van het slachtoffer ging het om een noodkreet. ‘Ik geloof dat ze iets hadden kunnen doen’, getuigt Heather Robertson in Think Progress. ‘Het zijn volwassen mannen. Ik denk dat ze ons iets niet vertellen.’

De vrouw vertelde nog dat haar nichtje psychische problemen had, zoals een bipolaire stoornis, sinds haar vierde, toen haar moeder overleed. Coignard zou recent tot twee maal toe in het ziekenhuis zijn opgenomen na zelfmoordpogingen.

Er werd een onderzoek naar de dood van het meisje geopend, geleid door de Texas Rangers. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content