29 doden bij busongeval op Madeira, alle slachtoffers zijn Duits

Beelden gemaakt met een drone tonen de schade na het busongeluk op Madeira. © AFP

Op het Portugese eiland Madeira zijn 29 doden en minstens 21 gewonden gevallen bij een ongeluk met een toeristenbus. Alle slachtoffers van het ongeval hebben de Duitse nationaliteit.

Dat zegt de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa. ‘Ik druk het verdriet en de solidariteit uit van alle Portugezen op dit tragische moment, en vooral het verdriet voor de naasten van de slachtoffers die, volgens wat mij verteld is, allemaal Duitsers zijn’, zei de president aan de Portugese tv-zender RTP.

Volgens lokale media verloor de chauffeur rond 18.30 uur lokale tijd (19.30 uur Belgische tijd) de controle over de bus in een bocht, waarna het voertuig van de weg raakte en op een heuvelflank tegen een gebouw terechtkwam. Op beelden was te zien hoe de zwaar beschadigde bus op zijn zij ligt, deels op een huis.

Aan boord zaten 57 mensen. De chauffeur en de reisgids zouden de crash overleefd hebben. Samen met andere gewonden werden ze overgebracht naar het ziekenhuis van Funchal, de hoofdstad van Madeira niet ver ten westen van Caniço.

Na het zware busongeval heeft de regionale regering drie dagen van rouw afgekondigd op het Portugese eiland. De periode gaat in op donderdag en duurt tot zaterdag, aldus de autoriteiten van de autonome regio. Gedurende die drie dagen zullen ook de vlaggen van alle officiële gebouwen op Madeira halfstok hangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content