Aleksander Zahartsjenko, de rebellenleider van de zelfuitgeroepen volksrepubliek Donetsk zou gesteld hebben dat 286 vrouwenlichamen teruggevonden zijn in Krasnoarmiysk, het oosten van Oekraïne, berichtten verschillende media. Volgens de rebellenleider verdwenen de vrouwen toen de Oekraïense regering de controle had over de stad.

Al ontkent Zahartsjenko inmiddels dat hij deze uitspraak heeft gedaan, schrijft de Russische website Live News. 'Ik heb enkel gezegd dat er tijdens het conflict meldingen van 300 tot 400 verdwenen meisjes zijn binnengelopen', klinkt het.

De grove beschuldigingen aan het adres van het Oekraïense leger, tonen aan dat de beide regio's nog steeds op gespannen voet met elkaar leven.

Verkiezingen

Ondertussen deelde de Oekraïense president Petro Porosjenko in Kiev mee dat hij wil dat Arseni Jatsenjoek aanblijft als minister-president. Het rechts-liberale Volksfront van Jatsenjoek was bij de parlementsverkiezingen vorige zondag de sterkste partij.

In de Oost-Oekraïense opstandige steden Donetsk en Loehansk hebben de verkiezingen pas aanstaande zondag plaats. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin uitte zijn kritiek op de omstreden verkiezingen, die volgens hem in overtreding zijn met de grondwet .

Donorconferentie in Brussel

Klimkin hoopt dat in januari een donorconferentie over Oost-Oekraïne plaatsvindt in Brussel. De financiële nood voor het crisisgebied is hoog, vanwege de maandenlange gevechten tussen leger en opstandelingen.

Jatsenjoek verwijt de rebellen ervan enerzijds de leiding in Kiev te bekampen en anderzijds "miljarden dollar" scheef te slaan. De "terroristen" zouden volgens hem bovendien ook gas aftappen. (AVE)

Aleksander Zahartsjenko, de rebellenleider van de zelfuitgeroepen volksrepubliek Donetsk zou gesteld hebben dat 286 vrouwenlichamen teruggevonden zijn in Krasnoarmiysk, het oosten van Oekraïne, berichtten verschillende media. Volgens de rebellenleider verdwenen de vrouwen toen de Oekraïense regering de controle had over de stad. Al ontkent Zahartsjenko inmiddels dat hij deze uitspraak heeft gedaan, schrijft de Russische website Live News. 'Ik heb enkel gezegd dat er tijdens het conflict meldingen van 300 tot 400 verdwenen meisjes zijn binnengelopen', klinkt het. De grove beschuldigingen aan het adres van het Oekraïense leger, tonen aan dat de beide regio's nog steeds op gespannen voet met elkaar leven.Ondertussen deelde de Oekraïense president Petro Porosjenko in Kiev mee dat hij wil dat Arseni Jatsenjoek aanblijft als minister-president. Het rechts-liberale Volksfront van Jatsenjoek was bij de parlementsverkiezingen vorige zondag de sterkste partij.In de Oost-Oekraïense opstandige steden Donetsk en Loehansk hebben de verkiezingen pas aanstaande zondag plaats. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin uitte zijn kritiek op de omstreden verkiezingen, die volgens hem in overtreding zijn met de grondwet .Klimkin hoopt dat in januari een donorconferentie over Oost-Oekraïne plaatsvindt in Brussel. De financiële nood voor het crisisgebied is hoog, vanwege de maandenlange gevechten tussen leger en opstandelingen. Jatsenjoek verwijt de rebellen ervan enerzijds de leiding in Kiev te bekampen en anderzijds "miljarden dollar" scheef te slaan. De "terroristen" zouden volgens hem bovendien ook gas aftappen. (AVE)