Drijvende kracht achter de "Operatie Laatste Kans" is het Simon Wiesenthal Center dat in Jeruzalem zijn hoofdkwartier heeft. De posters vermelden een telefoonnummer waar tipgevers gratis naar kunnen bellen.

Er wordt een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor wie informatie geeft om nazi-criminelen te snappen die nog niet voor de rechter zijn verschenen.

De posters, in Berlijn voorgesteld door de huidige voorzitter van het Simon Wiesenthal Center, Efraim Zuroff, tonen een zwart-witfoto van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, waar 1,3 mensen gestorven zijn, met als hoofding "Laat. Maar nog niet té laat!" in het Duits. De posters zullen twee weken lang uithangen in Berlijn, Hamburg en Keulen.

60 tot 120 niet-veroordeelde oorlogsmisdadigers

De gezochte oorlogsmisdadigers zijn inmiddels hoogbejaard, op zijn jongst rond de 87 jaar. Toch denkt Zuroff dat er nog 60 tot 120 niet-veroordeelde oorlogsmisdadigers in Duitsland vrij rondlopen. Volgens hem is de vergevorderde leeftijd van de misdadigers dan ook geen reden om de zoektocht af te blazen, aangezien het voorbijgaan van de tijd op geen enkele manier hun schuld doet verminderen. 'Een oude leeftijd zou moordenaars niet mogen beschermen'.

'Elke berechting is een belangrijke herinnering dat gerechtigheid nog steeds kan geschieden voor de slachtoffers van de Holocaust', aldus Zuroff. 'Het is ook een belangrijke bijdrage tegen de vergetelheid van toekomstige generaties.'

De campagne "De Laatste Kans" loopt eveneens in Litouwen, Letland, Estland, Polen, Roemenië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. (Belga/TE)

Drijvende kracht achter de "Operatie Laatste Kans" is het Simon Wiesenthal Center dat in Jeruzalem zijn hoofdkwartier heeft. De posters vermelden een telefoonnummer waar tipgevers gratis naar kunnen bellen. Er wordt een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor wie informatie geeft om nazi-criminelen te snappen die nog niet voor de rechter zijn verschenen. De posters, in Berlijn voorgesteld door de huidige voorzitter van het Simon Wiesenthal Center, Efraim Zuroff, tonen een zwart-witfoto van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, waar 1,3 mensen gestorven zijn, met als hoofding "Laat. Maar nog niet té laat!" in het Duits. De posters zullen twee weken lang uithangen in Berlijn, Hamburg en Keulen. 60 tot 120 niet-veroordeelde oorlogsmisdadigersDe gezochte oorlogsmisdadigers zijn inmiddels hoogbejaard, op zijn jongst rond de 87 jaar. Toch denkt Zuroff dat er nog 60 tot 120 niet-veroordeelde oorlogsmisdadigers in Duitsland vrij rondlopen. Volgens hem is de vergevorderde leeftijd van de misdadigers dan ook geen reden om de zoektocht af te blazen, aangezien het voorbijgaan van de tijd op geen enkele manier hun schuld doet verminderen. 'Een oude leeftijd zou moordenaars niet mogen beschermen'. 'Elke berechting is een belangrijke herinnering dat gerechtigheid nog steeds kan geschieden voor de slachtoffers van de Holocaust', aldus Zuroff. 'Het is ook een belangrijke bijdrage tegen de vergetelheid van toekomstige generaties.' De campagne "De Laatste Kans" loopt eveneens in Litouwen, Letland, Estland, Polen, Roemenië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. (Belga/TE)