Bij de schipbreuk van twee boten in de Oostelijke Egeïsche zee nabij het Griekse Samos-eiland, aan de Turkse kust, vielen 22 doden en zijn naar schatting 10 immigranten vermist. Dat laat de Griekse kustwacht weten.

De kustwacht haalde 36 overlevenden uit zee. Zij verklaarden dat er ongeveer 65 mensen meereisden. Momenteel bundelen schepen van de kustwacht, enkele vissersboten en reddingshelikopters hun krachten om de 10 vermisten op zee op te sporen. De lichamen van twaalf vrouwen, zes mannen en vier kinderen werden al gevonden waarmee het dodentol van het scheepsongeluk op 22 staat.

De nationaliteiten van de immigranten zijn onbekend. Vooral vanuit Azië en Afrika reizen regelmatig mensen richting Griekenland in de hoop in de Europese Unie een nieuw leven op te bouwen. Die reizen gaan vaak gepaard met dodelijke incidenten door de gevaren op zee tussen Griekenland en Turkije.

Derde incident

De schipbreuk is al het derde vergelijkbare incident in Griekeland sinds begin 2014. Bij de vorige twee gevallen verdronken 21 mensen die eveneens de Griekse grens probeerden te bereiken. Het afgelopen weekend moest de kustwacht ook al 250 immigranten uit zee halen die dreigden te verdrinken. (KVW)

De kustwacht haalde 36 overlevenden uit zee. Zij verklaarden dat er ongeveer 65 mensen meereisden. Momenteel bundelen schepen van de kustwacht, enkele vissersboten en reddingshelikopters hun krachten om de 10 vermisten op zee op te sporen. De lichamen van twaalf vrouwen, zes mannen en vier kinderen werden al gevonden waarmee het dodentol van het scheepsongeluk op 22 staat.De nationaliteiten van de immigranten zijn onbekend. Vooral vanuit Azië en Afrika reizen regelmatig mensen richting Griekenland in de hoop in de Europese Unie een nieuw leven op te bouwen. Die reizen gaan vaak gepaard met dodelijke incidenten door de gevaren op zee tussen Griekenland en Turkije. De schipbreuk is al het derde vergelijkbare incident in Griekeland sinds begin 2014. Bij de vorige twee gevallen verdronken 21 mensen die eveneens de Griekse grens probeerden te bereiken. Het afgelopen weekend moest de kustwacht ook al 250 immigranten uit zee halen die dreigden te verdrinken. (KVW)