Zaterdag is een kindje van twee jaar verdronken bij de oversteek van de Egeïsche Zee in een vluchtelingenboot, zo maakte de Griekse kustwacht bekend.

De boot kwam uit Turkije en had een 40-tal kandidaat-vluchtelingen aan boord. Maar het vaartuig sloeg te pletter op de rotsen van het Griekse eiland Agathonissi. Zo'n 38 inzittenden konden zich op de rotsen in veiligheid brengen. Eén vrouw werd door vissers uit het water gehaald, de peuter bleek verdronken. De migranten zijn naar het eiland Samos gebracht, waar tien in het ziekenhuis verzorgd worden voor onderkoeling.

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR maakte ondertussen het totaalaantal migranten bekend dat in 2015 over de Egeïsche Zee naar Europa kwam: met name 851.319 mensen, waarvan 28 procent kinderen. Van die vluchtelingen kwam 57 procent uit Syrië en 24 procent uit Afghanistan. Alleen al in december 2015 arriveerden meer dan 103.000 mensen. Bijna zoveel als in augustus 2015 (107.843).

Lees ook: Nu ook massaal migranten uit Marokko en Algerije

Zaterdag is een kindje van twee jaar verdronken bij de oversteek van de Egeïsche Zee in een vluchtelingenboot, zo maakte de Griekse kustwacht bekend. De boot kwam uit Turkije en had een 40-tal kandidaat-vluchtelingen aan boord. Maar het vaartuig sloeg te pletter op de rotsen van het Griekse eiland Agathonissi. Zo'n 38 inzittenden konden zich op de rotsen in veiligheid brengen. Eén vrouw werd door vissers uit het water gehaald, de peuter bleek verdronken. De migranten zijn naar het eiland Samos gebracht, waar tien in het ziekenhuis verzorgd worden voor onderkoeling. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR maakte ondertussen het totaalaantal migranten bekend dat in 2015 over de Egeïsche Zee naar Europa kwam: met name 851.319 mensen, waarvan 28 procent kinderen. Van die vluchtelingen kwam 57 procent uit Syrië en 24 procent uit Afghanistan. Alleen al in december 2015 arriveerden meer dan 103.000 mensen. Bijna zoveel als in augustus 2015 (107.843). Lees ook: Nu ook massaal migranten uit Marokko en Algerije