2.400 tips na televisie-uitzendingen over Maddie

Maddie McCann © BELGA

Na oproepen tot getuigen op de televisie in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland, heeft de Britse politie 2.400 tips gekregen in verband met de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal.

Van die tips kwamen er 500 uit Duitsland. De ouders van het meisje en de Britse politie gaan van een ontvoering uit.

Meest bekeken

Op zowel de BBC als op de Nederlandse televisie was nieuwe informatie te zien in opsporingsprogramma’s. Woensdagavond was “Aktenzeichen XY… ungelöst” op het ZDF aan de beurt. Met 7,26 miljoen kijkers was het het meest bekeken programma op de Duitse televisie.

Het echtpaar McCann riep Duitsers die destijds op vakantie waren in de Algarve op zich te herinneren of zij iets weten of hadden opgemerkt.

Er liepen meer dan Duitse 500 tips binnen, in de vorm van telefoontjes en e-mails. Het komt nu aan de speurders toe die allemaal uit te vlooien.

41 verdachten

“Maddie” verdween in mei 2007 kort voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl zijzelf wat verderop dineerden. De Portugese politie sloot het onderzoek in 2008 af, de Britse politie is momenteel intens bezig met de mysterieuze zaak te onderzoeken.

De Britse speurders hebben al 442 mensen ondervraagd en 41 mensen als verdacht bestempeld. Tot nu toe is geen arrestatie verricht. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content