De Vilvoordenaar zou niet aan de zijde van de rebellen hebben gevochten, maar zou zijn ingelijfd bij een groepering die banden heeft met al-Qaida.

De Belg kwam om het leven in een gevecht en werd mogelijk gedood door de rebellen die strijden tegen het regime. "Het wordt immers steeds duidelijker dat de Vlaamse jongeren die in Syrië terechtkomen niet de rebellen vervoegen, maar wel organisaties die gelieerd zijn aan al-Qaida", zegt Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde. "De rebellen keren zich steeds vaker tegen deze milities, die voornamelijk gevormd worden door West-Europese jongeren."

Het slachtoffer dat om het leven kwam, vertrok in augustus onverwacht naar Syrië. "De jongen groeide op in een moderne, open minded moslimfamilie", zegt Bonte. "Hij was een goede student en de ouders hadden niet in de gaten dat hij radicaliseerde."

De familie had al enkele weken geen contact meer met hun zoon. Gisteren/zondag werd het gezin door medestanders van de jongen geïnformeerd dat hij was overleden aan de verwondingen die hij in een gevecht opliep. (Belga/TE)

De Vilvoordenaar zou niet aan de zijde van de rebellen hebben gevochten, maar zou zijn ingelijfd bij een groepering die banden heeft met al-Qaida.De Belg kwam om het leven in een gevecht en werd mogelijk gedood door de rebellen die strijden tegen het regime. "Het wordt immers steeds duidelijker dat de Vlaamse jongeren die in Syrië terechtkomen niet de rebellen vervoegen, maar wel organisaties die gelieerd zijn aan al-Qaida", zegt Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde. "De rebellen keren zich steeds vaker tegen deze milities, die voornamelijk gevormd worden door West-Europese jongeren."Het slachtoffer dat om het leven kwam, vertrok in augustus onverwacht naar Syrië. "De jongen groeide op in een moderne, open minded moslimfamilie", zegt Bonte. "Hij was een goede student en de ouders hadden niet in de gaten dat hij radicaliseerde."De familie had al enkele weken geen contact meer met hun zoon. Gisteren/zondag werd het gezin door medestanders van de jongen geïnformeerd dat hij was overleden aan de verwondingen die hij in een gevecht opliep. (Belga/TE)