Een Egyptische rechtbank heeft 188 personen ter dood veroordeeld. Ze worden schuldig geacht aan de dood van 13 politieagenten tijdens de gewelddadigheden in augustus na de sit-ins van aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi. Dat is in gerechtelijke kringen vernomen.

Sinds het leger Morsi in juli 2013 heeft afgezet, zijn aanhangers het mikpunt van een bloedige repressie, die al aan minstens 1.400 mensen het leven heeft gekost. Honderden aanhangers van Morsi zijn ter dood veroordeeld tijdens massaprocessen, die nauwelijks enkele minuten duren, en die door de Verenigde Naties "als zonder voorgaande in de hedendaagse geschiedenis" worden bestempeld. (Belga/AVE)

Een Egyptische rechtbank heeft 188 personen ter dood veroordeeld. Ze worden schuldig geacht aan de dood van 13 politieagenten tijdens de gewelddadigheden in augustus na de sit-ins van aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi. Dat is in gerechtelijke kringen vernomen.Sinds het leger Morsi in juli 2013 heeft afgezet, zijn aanhangers het mikpunt van een bloedige repressie, die al aan minstens 1.400 mensen het leven heeft gekost. Honderden aanhangers van Morsi zijn ter dood veroordeeld tijdens massaprocessen, die nauwelijks enkele minuten duren, en die door de Verenigde Naties "als zonder voorgaande in de hedendaagse geschiedenis" worden bestempeld. (Belga/AVE)