Piedras Negras wordt van de Texaanse stad Eagle Pass gescheiden door de rivier Rio Grande. Volgens Claudio Bres Garza, de burgemeester van de Mexicaanse stad met 150.000 inwoners, komt 84 procent van de migranten uit Honduras, en de rest uit Nicaragua en El Salvador.

Niet-gebruikte pakhuizen werden opgevorderd om hen te huisvesten. De burgemeester verwelkomde 'allen die zich goed gedragen', en zei dat ze zichzelf als gasten in zijn stad mogen beschouwen.

De gouverneur van de staat Coahuila, Miguel Angel Riquelme, was minder gastvrij. Hij waarschuwde dat hij geen mensen zonder papieren zou binnenlaten. De migranten maken deel uit van een karavaan van zo'n 2200 mensen, die op 15 januari Honduras verlieten in de hoop de Verenigde Staten binnen te mogen.

Piedras Negras wordt van de Texaanse stad Eagle Pass gescheiden door de rivier Rio Grande. Volgens Claudio Bres Garza, de burgemeester van de Mexicaanse stad met 150.000 inwoners, komt 84 procent van de migranten uit Honduras, en de rest uit Nicaragua en El Salvador. Niet-gebruikte pakhuizen werden opgevorderd om hen te huisvesten. De burgemeester verwelkomde 'allen die zich goed gedragen', en zei dat ze zichzelf als gasten in zijn stad mogen beschouwen. De gouverneur van de staat Coahuila, Miguel Angel Riquelme, was minder gastvrij. Hij waarschuwde dat hij geen mensen zonder papieren zou binnenlaten. De migranten maken deel uit van een karavaan van zo'n 2200 mensen, die op 15 januari Honduras verlieten in de hoop de Verenigde Staten binnen te mogen.