De overstromingen zaterdagavond aan de Azurenkust, in het zuidoosten van Frankrijk, hebben tot nu toe zeventien dodelijke slachtoffers geëist; er is ook sprake van vier vermisten, zo meldde zondagnamiddag de prefectuur van het departement Alpes-Maritimes.

De overstromingen werden veroorzaakt door zeer hevige stormen in de regio van Cannes. Het wassende water sleepte zelfs wagens in de zee en de gekende Promenade des Anglais stond blank.

Op het dak van de caravan

Ook campings in de regio zijn ondergelopen. Sommige kampeerders zijn op het dak van hun caravan gekropen om te ontsnappen aan het wassende water. De hulpdiensten zetten helikopters in om de slachtoffers te bevrijden. Ook de snelweg A8 is overstroomd en afgesloten, net als heel wat kleinere wegen in de buurt rond Cannes.

Het treinverkeer ondervindt eveneens veel hinder. Volgens de SNCF zijn een tiental treinen geblokkeerd in stations in het zuidoosten van Frankrijk. Aan boord zijn honderden reizigers.

Noodtoestand

Op de luchthaven van Nice mocht sinds zaterdagavond 22 uur geen vliegtuig meer landen. Tienduizenden gezinnen zitten zonder elektriciteit. De burgemeester van Cannes heeft de noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor kunnen de hulpdiensten extra manschappen inzetten.

Volgens de weerdienst Météo France is het ergste achter de rug: sinds 1 uur zaterdagnacht zijn de meeste onweders voorbij. Ze trekken nu naar de Italiaanse kust. (Belga/TE)

De overstromingen zaterdagavond aan de Azurenkust, in het zuidoosten van Frankrijk, hebben tot nu toe zeventien dodelijke slachtoffers geëist; er is ook sprake van vier vermisten, zo meldde zondagnamiddag de prefectuur van het departement Alpes-Maritimes. De overstromingen werden veroorzaakt door zeer hevige stormen in de regio van Cannes. Het wassende water sleepte zelfs wagens in de zee en de gekende Promenade des Anglais stond blank. Ook campings in de regio zijn ondergelopen. Sommige kampeerders zijn op het dak van hun caravan gekropen om te ontsnappen aan het wassende water. De hulpdiensten zetten helikopters in om de slachtoffers te bevrijden. Ook de snelweg A8 is overstroomd en afgesloten, net als heel wat kleinere wegen in de buurt rond Cannes. Het treinverkeer ondervindt eveneens veel hinder. Volgens de SNCF zijn een tiental treinen geblokkeerd in stations in het zuidoosten van Frankrijk. Aan boord zijn honderden reizigers. Op de luchthaven van Nice mocht sinds zaterdagavond 22 uur geen vliegtuig meer landen. Tienduizenden gezinnen zitten zonder elektriciteit. De burgemeester van Cannes heeft de noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor kunnen de hulpdiensten extra manschappen inzetten. Volgens de weerdienst Météo France is het ergste achter de rug: sinds 1 uur zaterdagnacht zijn de meeste onweders voorbij. Ze trekken nu naar de Italiaanse kust. (Belga/TE)