Twee en een halve week na de instorting van een gebouw met textielateliers in de Bengalese stad Savar hebben reddingswerkers onder het puin nog een overlevende aangetroffen. Dat meldde vrijdag de private zender Somoy Television.

Beelden ter plaatse tonen hoe de helpers zwaar materieel inzetten om de vrouw uit het puin te bevrijden. De instorting van het gebouw, op 24 april, kostte meer dan duizend mensenlevens. Op het moment van de instorting waren meer dan 3.000 mensen in het gebouw.

Nieuwe brand

Bij een andere brand in de nacht van woensdag op donderdag in een textielfabriek in Dhaka zijn nog eens minstens acht doden gevallen.

Daarop kondigde Bangladesh de sluiting aan van 18 textielfabrieken in Dhaka en Chittagong. De fabrieken moesten dicht omwille van strengere veiligheidsmaatregelen. (Belga/TE)

Twee en een halve week na de instorting van een gebouw met textielateliers in de Bengalese stad Savar hebben reddingswerkers onder het puin nog een overlevende aangetroffen. Dat meldde vrijdag de private zender Somoy Television. Beelden ter plaatse tonen hoe de helpers zwaar materieel inzetten om de vrouw uit het puin te bevrijden. De instorting van het gebouw, op 24 april, kostte meer dan duizend mensenlevens. Op het moment van de instorting waren meer dan 3.000 mensen in het gebouw. Nieuwe brand Bij een andere brand in de nacht van woensdag op donderdag in een textielfabriek in Dhaka zijn nog eens minstens acht doden gevallen. Daarop kondigde Bangladesh de sluiting aan van 18 textielfabrieken in Dhaka en Chittagong. De fabrieken moesten dicht omwille van strengere veiligheidsmaatregelen. (Belga/TE)