Bij een reeks luchtaanvallen van Syrische regeringstroepen op de noordelijke stad Aleppo zijn minstens 22 mensen om het leven gekomen. Onder hen zouden ook 14 kinderen zijn. Dat meldt het in Groot-Brittannië gebaseerde Syrische Mensenrechtenobservatorium. Er is geen officiële commentaar. Intussen is de eerste VN-vlucht met humanitaire hulp naar Syrië vertrokken.

Uitgebrande wagens

De aanvallen waren volgens de ngo gericht op residentiële delen van de stad, die in handen zijn van de rebellen. Activisten publiceerden beeldmateriaal op internet, dat de nasleep van de aanvallen zou tonen. Zo zijn uitgebrande wagens en vernielde gebouwen te zien.

De Syrische staatstelevisie deelde mee dat het leger operaties in de stad had uitgevoerd, waarbij "groepen gewapende terroristen" geëlimineerd zijn. De regering omschrijft de oppositiekrachten als terroristen.

Luchtbrug

Intussen is de eerste VN-vlucht met 40 ton humanitaire hulp naar Syrië vertrokken. De vlucht was verschillende keren uitgesteld omwille van de slechte weersomstandigheden. Het vliegtuig vertrok van op de luchthaven van het Iraakse Erbil, in de autonome regio Koerdistan.

In de komende dagen moet 400 ton voedsel naar Qamishli, in het noordoosten van Syrië, gebracht worden. Dat deelde een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties mee. In totaal staan zeven vluchten op het programma.

Meer dan 100.000 doden

De crisis in Syrië ontvlamde in maart 2011 met protesten tegen president Bashar al-Assad en zijn regering. Die protesten mondden uit in een verwoestende oorlog. Volgens de Verenigde Naties vielen daarbij meer dan 100.000 dodelijke slachtoffer. (Belga/AVE)

Bij een reeks luchtaanvallen van Syrische regeringstroepen op de noordelijke stad Aleppo zijn minstens 22 mensen om het leven gekomen. Onder hen zouden ook 14 kinderen zijn. Dat meldt het in Groot-Brittannië gebaseerde Syrische Mensenrechtenobservatorium. Er is geen officiële commentaar. Intussen is de eerste VN-vlucht met humanitaire hulp naar Syrië vertrokken.De aanvallen waren volgens de ngo gericht op residentiële delen van de stad, die in handen zijn van de rebellen. Activisten publiceerden beeldmateriaal op internet, dat de nasleep van de aanvallen zou tonen. Zo zijn uitgebrande wagens en vernielde gebouwen te zien. De Syrische staatstelevisie deelde mee dat het leger operaties in de stad had uitgevoerd, waarbij "groepen gewapende terroristen" geëlimineerd zijn. De regering omschrijft de oppositiekrachten als terroristen. Intussen is de eerste VN-vlucht met 40 ton humanitaire hulp naar Syrië vertrokken. De vlucht was verschillende keren uitgesteld omwille van de slechte weersomstandigheden. Het vliegtuig vertrok van op de luchthaven van het Iraakse Erbil, in de autonome regio Koerdistan. In de komende dagen moet 400 ton voedsel naar Qamishli, in het noordoosten van Syrië, gebracht worden. Dat deelde een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties mee. In totaal staan zeven vluchten op het programma. De crisis in Syrië ontvlamde in maart 2011 met protesten tegen president Bashar al-Assad en zijn regering. Die protesten mondden uit in een verwoestende oorlog. Volgens de Verenigde Naties vielen daarbij meer dan 100.000 dodelijke slachtoffer. (Belga/AVE)