Veertien schilderijen in waterverf en tekeningen die toegekend worden aan een jonge Adolf Hitler gaan dit weekend onder de hamer in de Duitse stad Nürnberg. Dat meldt veilinghuis Weidler.

De werken, die elk tussen de 1.000 en 45.000 euro zouden moeten opbrengen, zijn gedateerd tussen 1904 en 1922. Het gaat om een schilderij van kasteel Neuschwanstein in Beieren en verschillende stillevens.

Controversieel

Hiltlers inspanningen hebben weinig artistieke waarde, maar de verkoop brengt, hoewel controversieel, jaarlijks op veilingen duizenden euro's op. In 2014 ging een waterverf van het gemeentehuis van München onder de hamer voor 130.000 euro.

De werken mogen in Duitsland verkocht worden zolang er geen nazisymbolen of swastika's op staan. De verkoop is controversieel omdat tachtig procent van de opbrengsten niet naar goede doelen, maar wel naar privé-eigenaars gaat. (Belga/AVE)

Veertien schilderijen in waterverf en tekeningen die toegekend worden aan een jonge Adolf Hitler gaan dit weekend onder de hamer in de Duitse stad Nürnberg. Dat meldt veilinghuis Weidler.De werken, die elk tussen de 1.000 en 45.000 euro zouden moeten opbrengen, zijn gedateerd tussen 1904 en 1922. Het gaat om een schilderij van kasteel Neuschwanstein in Beieren en verschillende stillevens. Hiltlers inspanningen hebben weinig artistieke waarde, maar de verkoop brengt, hoewel controversieel, jaarlijks op veilingen duizenden euro's op. In 2014 ging een waterverf van het gemeentehuis van München onder de hamer voor 130.000 euro. De werken mogen in Duitsland verkocht worden zolang er geen nazisymbolen of swastika's op staan. De verkoop is controversieel omdat tachtig procent van de opbrengsten niet naar goede doelen, maar wel naar privé-eigenaars gaat. (Belga/AVE)