Vele kinderen in de regio hebben nooit vrede gekend en hebben als gevolg van de oorlog geen toegang tot basisvoorzieningen, medische zorg en onderwijs, aldus Unicef. "Voor de jongste kinderen is deze crisis alles wat ze ooit hebben gekend. En voor tieners wier persoonlijk op dit moment wordt gevormd hebben het geweld en het lijden niet enkel hun verleden getekend, maar zullen ze ook hun toekomst beïnvloeden."

Unicef waarschuwt ervoor dat de jonge generatie in beide landen het gevaar loopt om verloren te gaan in de cyclus van geweld.

In Syrië, waar het conflict het vijfde jaar ingaat, is de situatie voor meer dan 5,6 miljoen kinderen volgens Unicef het meest dramatisch. Daarenboven leven er nog eens 2 miljoen Syrische kinderen als vluchtelingen in Libanon, Turkije, Jordanië en andere landen. In Irak werden inmiddels al meer dan 2,8 miljoen kinderen door het aanhoudende geweld uit hun huizen verdreven en heel wat van hen zitten vast in gebieden die door gewapende groeperingen worden gecontroleerd.

(Belga/RR)

Vele kinderen in de regio hebben nooit vrede gekend en hebben als gevolg van de oorlog geen toegang tot basisvoorzieningen, medische zorg en onderwijs, aldus Unicef. "Voor de jongste kinderen is deze crisis alles wat ze ooit hebben gekend. En voor tieners wier persoonlijk op dit moment wordt gevormd hebben het geweld en het lijden niet enkel hun verleden getekend, maar zullen ze ook hun toekomst beïnvloeden." Unicef waarschuwt ervoor dat de jonge generatie in beide landen het gevaar loopt om verloren te gaan in de cyclus van geweld. In Syrië, waar het conflict het vijfde jaar ingaat, is de situatie voor meer dan 5,6 miljoen kinderen volgens Unicef het meest dramatisch. Daarenboven leven er nog eens 2 miljoen Syrische kinderen als vluchtelingen in Libanon, Turkije, Jordanië en andere landen. In Irak werden inmiddels al meer dan 2,8 miljoen kinderen door het aanhoudende geweld uit hun huizen verdreven en heel wat van hen zitten vast in gebieden die door gewapende groeperingen worden gecontroleerd.(Belga/RR)