14 doden bij ongeval met kabelbaan in Italië

Het ongeval met een kabelbaan in Stresa © AFP

Bij een ongeval met een kabelbaan in Italië, waarbij een cabine naar beneden stortte, zijn 14 mensen om het leven gekomen. Onder de dodelijke slachtoffers was een kind, een ander kind ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Bij het ongeval met een kabelbaan in Italië, waarbij een cabine naar beneden stortte, zijn uiteindelijk 14 doden en een zwaargewonden gevallen. Dat blijkt uit een definitieve balans van de hulpdiensten. Twee zwaargewonde kinderen van negen en vijf jaar werden in kritieke toestand overgevlogen naar een ziekenhuis in Turijn, waar een van hen later op de avond overleed.

Het ongeval vond plaats in de mondaine badplaats Stresa, aan het Lago Maggiore, in de regio Piëmont, in het noorden van Italië. De kabelbaan is geliefd bij toeristen en verbindt in een tijdspanne van 20 minuten Stresa met de Mottarone, een berg op bijna 1.500 meter hoogte die een spectaculair uitzicht biedt over de Alpen.

Het ongeval gebeurde op 300 meter van de top. Op het hoogste deel van het parcours zou een kabel gebroken zijn.

De kabelbanen in Italië zijn nog maar sinds zaterdag opnieuw open. Het is één van de versoepelingen van de coronamaatregelen die de regering van premier Mario Draghi onlangs heeft besloten.

Kabelbaan Stresa-Mottarone
Kabelbaan Stresa-Mottarone© Getty Images

Partner Content