Aanvankelijk was sprake van 76 doden, onder wie ook kinderen, en 55 gewonden. Later werden die cijfers op grond van medische rapporten opgetrokken, volgens enkele bronnen niet alleen tot 131 maar tot 135 doden.

De bombardementen vonden plaats in Wagha, een dorp nabij de stad Mokka, in het zuidwesten van Jemen.

De bommen troffen twee tentpaviljoenen, één gereserveerd voor mannen, een voor vrouwen.

De coalitie bombardeert al maanden het door een burgeroorlog (en de aanwezigheid van al-Qaeda) geteisterde Jemen. De Saudi's kiezen partij voor de door de sjiitische Houthi's van de macht verdreven president. De bombardementen vinden plaats zonder toestemming van de VN, maar hebben niet tot protest van de volkerenorganisatie geleid. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei wel dat alle betrokken partijen "een gebrek aan ontzag" tonen voor mensenlevens, maar dat de luchtaanvallen, die sinds maart gehouden worden, "de meeste doden en verwondingen" veroorzaken.

3.500 doden

Volgens hulporganisaties zijn bij die bombardementen tot dusver minstens 3.500 doden gevallen, ongeveer voor de helft burgers.

The LA Times schrijft dat getuigen de bruidegom associëren met de Houthi's, en dat op basis van die informatie misschien het feest tot doelwit werd gekozen.

De spanningen in het gebied zijn nog opgelopen sinds vorige week honderden pelgrims in Mekka om het leven kwamen. Daarbij 130 Iraniërs. De Iraanse regering, die de Houthi's steunt, vindt dat de Saudische monarchen niet langer bekwaam zijn om de veiligheid van de pelgrims te garanderen.

(Belga/RR)

Aanvankelijk was sprake van 76 doden, onder wie ook kinderen, en 55 gewonden. Later werden die cijfers op grond van medische rapporten opgetrokken, volgens enkele bronnen niet alleen tot 131 maar tot 135 doden.De bombardementen vonden plaats in Wagha, een dorp nabij de stad Mokka, in het zuidwesten van Jemen.De bommen troffen twee tentpaviljoenen, één gereserveerd voor mannen, een voor vrouwen. De coalitie bombardeert al maanden het door een burgeroorlog (en de aanwezigheid van al-Qaeda) geteisterde Jemen. De Saudi's kiezen partij voor de door de sjiitische Houthi's van de macht verdreven president. De bombardementen vinden plaats zonder toestemming van de VN, maar hebben niet tot protest van de volkerenorganisatie geleid. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei wel dat alle betrokken partijen "een gebrek aan ontzag" tonen voor mensenlevens, maar dat de luchtaanvallen, die sinds maart gehouden worden, "de meeste doden en verwondingen" veroorzaken.Volgens hulporganisaties zijn bij die bombardementen tot dusver minstens 3.500 doden gevallen, ongeveer voor de helft burgers.The LA Times schrijft dat getuigen de bruidegom associëren met de Houthi's, en dat op basis van die informatie misschien het feest tot doelwit werd gekozen.De spanningen in het gebied zijn nog opgelopen sinds vorige week honderden pelgrims in Mekka om het leven kwamen. Daarbij 130 Iraniërs. De Iraanse regering, die de Houthi's steunt, vindt dat de Saudische monarchen niet langer bekwaam zijn om de veiligheid van de pelgrims te garanderen.(Belga/RR)