In Tunesië zijn twaalf mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag vorige week op een hotel waarbij 38 toeristen zijn gedood, zo heeft een Tunesische ambtenaar tegen de Tunesische omroep Mosaique Radio gezegd.

Volgens Lazhar Akrem, hooggeplaatst binnen de regerende partij Nida Tounes, worden de twaalf momenteel ondervraagd. 'Ik denk dat dit nuttig zal zijn voor het onderzoek en de zoektocht', zei hij. Volgens BBC zijn de veiligheidsdiensten nog steeds op zoek naar twee verdachten die de dader zouden hebben opgeleid in Libië.

Begin deze week werd al een groep verdachten gearresteerd die gelinkt wordt aan Seifeddine Rezgui, de terrorist die op een strand in Sousse 38 zonnekloppers de dood injoeg. De meeste slachtoffers waren afkomstig uit Groot-Brittannië.

De aanslag op het hotel in Sousse werd net zoals de aanslag in maart op het Bardo Museum in Tunis opgeëist door de terreurgroep IS. (Belga/AVE)

In Tunesië zijn twaalf mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag vorige week op een hotel waarbij 38 toeristen zijn gedood, zo heeft een Tunesische ambtenaar tegen de Tunesische omroep Mosaique Radio gezegd.Volgens Lazhar Akrem, hooggeplaatst binnen de regerende partij Nida Tounes, worden de twaalf momenteel ondervraagd. 'Ik denk dat dit nuttig zal zijn voor het onderzoek en de zoektocht', zei hij. Volgens BBC zijn de veiligheidsdiensten nog steeds op zoek naar twee verdachten die de dader zouden hebben opgeleid in Libië. Begin deze week werd al een groep verdachten gearresteerd die gelinkt wordt aan Seifeddine Rezgui, de terrorist die op een strand in Sousse 38 zonnekloppers de dood injoeg. De meeste slachtoffers waren afkomstig uit Groot-Brittannië.De aanslag op het hotel in Sousse werd net zoals de aanslag in maart op het Bardo Museum in Tunis opgeëist door de terreurgroep IS. (Belga/AVE)