Het Witte Huis gaf gisteren al toe dat Osama bin Laden niet gewapend was, zoals eerder gezegd. Het kwam dus niet tot een vuurgevecht tussen twee partijen. Enkel de Amerikaanse elitesoldaten hebben hun vuurwapens gebruikt. Bin Laden zou ook geen vrouwen als levend schild hebben gebruikt. Ook deze verklaring moest het Witte Huis intrekken.

Safia
Eerder vandaag raakte bekend dat Osama bin Laden is doodgeschoten voor de ogen van zijn 12-jarige dochter. Volgens The Daily Telegraph gaat het om Safia, een kind van zijn vijfde vrouw.

De Arabische televisiezender Al Arabiya meldt nu dat het meisje gezegd heeft dat de Amerikaanse elitesoldaten haar vader eerst gevangen genomen hebben en daarna pas doodgeschoten. Al Arabiya citeert bronnen bij de Pakistaanse veiligheidsdienst.

Vriespunt
Het bericht is nog niet bevestigd door officiële bronnen. Het is bekend dat de relaties tussen Pakistan en de Verenigde Staten onder het vriespunt zitten sinds de Amerikaanse inval in de villa van bin Laden.

Na het vertrek van de Amerikanen, haalde het Pakistaanse leger twee vrouwen en zes kinderen jonger dan 12 jaar uit de villa. Er werden ook vier lichamen, doorzeefd met kogels, geborgen.

Gevangen
Het 12-jarige meisje heeft op verzoek van de Amerikanen het lichaam van haar vader geïdentificeerd. Ze wordt gevangen gehouden door het Pakistaanse leger.

Het Witte Huis heeft nog altijd niet beslist of het de foto's van het lichaam van bin Laden zal vrijgeven. Volgens een woordvoerder zijn ze erg gruwelijk en bestaat het gevaar dat ze gewelddadige reacties zullen uitlokken. (EE)

Het Witte Huis gaf gisteren al toe dat Osama bin Laden niet gewapend was, zoals eerder gezegd. Het kwam dus niet tot een vuurgevecht tussen twee partijen. Enkel de Amerikaanse elitesoldaten hebben hun vuurwapens gebruikt. Bin Laden zou ook geen vrouwen als levend schild hebben gebruikt. Ook deze verklaring moest het Witte Huis intrekken.Safia Eerder vandaag raakte bekend dat Osama bin Laden is doodgeschoten voor de ogen van zijn 12-jarige dochter. Volgens The Daily Telegraph gaat het om Safia, een kind van zijn vijfde vrouw. De Arabische televisiezender Al Arabiya meldt nu dat het meisje gezegd heeft dat de Amerikaanse elitesoldaten haar vader eerst gevangen genomen hebben en daarna pas doodgeschoten. Al Arabiya citeert bronnen bij de Pakistaanse veiligheidsdienst.Vriespunt Het bericht is nog niet bevestigd door officiële bronnen. Het is bekend dat de relaties tussen Pakistan en de Verenigde Staten onder het vriespunt zitten sinds de Amerikaanse inval in de villa van bin Laden. Na het vertrek van de Amerikanen, haalde het Pakistaanse leger twee vrouwen en zes kinderen jonger dan 12 jaar uit de villa. Er werden ook vier lichamen, doorzeefd met kogels, geborgen.Gevangen Het 12-jarige meisje heeft op verzoek van de Amerikanen het lichaam van haar vader geïdentificeerd. Ze wordt gevangen gehouden door het Pakistaanse leger.Het Witte Huis heeft nog altijd niet beslist of het de foto's van het lichaam van bin Laden zal vrijgeven. Volgens een woordvoerder zijn ze erg gruwelijk en bestaat het gevaar dat ze gewelddadige reacties zullen uitlokken. (EE)