11-jarige Amerikaan gaat naar school met revolver en 400 kogels

Een elfjarig jongetje oefent met een vuurwapen om een Amerikaanse schietstand. © REUTERS

Het incident deed zich voor in Vancouver in de staat Washington (niet de gelijknamige stad in Canada). De jongen is overgedragen aan het gerecht.

Het is het vierde soortgelijk incident op minder dan een week met gewapende jongeren in de Verenigde Staten, een zwarte reeks met vier doden, onder wie twee leerkrachten.

De jongen die werd opgepakt in Vancouver, Washington, had ook meerdere messen bij zich. Zijn school, de Frontier Middle School, werd twee uur lang gesloten tot de komst van de politie. Er vielen geen gewonden.

Doodgeschoten voor een speelgoedgeweer

Maandag doodde een 12-jarige schooljongen een leraar die hem trachtte te overmeesteren toen hij op zijn kameraden begon te schieten in een school in Sparks, Nevada. Hij pleegde daarna zelfmoord.

Daags nadien werd een 13-jarige jongen door de politie in Californië doodgeschoten toen hij op straat wandelde met een geweer. Later bleek het om een speelgoedgeweer te gaan.

En ten slotte werd woensdag een 24-jarige onderwijzeres gedood door een 14-jarige in een school in Danvers, Massachusetts. De politie trof bloedsporen aan in de toiletten en ontdekte later het lijk van de jonge vrouw in een nabijgelegen bos. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content