Een groep van 104 vluchtelingen is zaterdag gered kunnen worden voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat heeft Times of Malta gemeld.

De 104 mannelijke vluchtelingen konden gered worden door het in Malta gevestigde MOAS (Migrant Offshore Aid Station). Ze zullen vermoedelijk naar Sicilië worden overgebracht.

Verschillende van de vluchtelingen bleken uitdrogingsverschijnselen te hebben. Anderen hadden last van brandwonden, omdat hun kleren nat waren geworden door een brandstof.

De reddingsactie vond plaats op een moment dat er verschillende herdenkingen plaatsvinden voor de 360 vluchtelingen die een jaar geleden omkwamen bij een poging om Lampedusa te bereiken. (Belga/SD)

De 104 mannelijke vluchtelingen konden gered worden door het in Malta gevestigde MOAS (Migrant Offshore Aid Station). Ze zullen vermoedelijk naar Sicilië worden overgebracht. Verschillende van de vluchtelingen bleken uitdrogingsverschijnselen te hebben. Anderen hadden last van brandwonden, omdat hun kleren nat waren geworden door een brandstof. De reddingsactie vond plaats op een moment dat er verschillende herdenkingen plaatsvinden voor de 360 vluchtelingen die een jaar geleden omkwamen bij een poging om Lampedusa te bereiken. (Belga/SD)