Geert Wilders' Partij Voor de Vrijheid (PVV) bestond gisteren 22 februari 10 jaar. Naar aanleiding van de verjaardag van de rehtspopulistische en anti-islampartij zond de Nederlandse openbare omroep NOS een interview met de voorman - en tevens enige lid - uit. Op dit moment is de PVV de grootste partij van Nederland, volgens peilingen.

Het interview wordt op de korrel genomen door de Nederlandse krant De Volkskrant. Columnist Bert Wagendorp is erg scherp voor het interview: 'Ik vermoed dat de interviews met de grote leider Kim Jong-un door de Noord-Koreaanse staatstelevisie kritischer zijn.' NOS liet na 'normale journalistiek' te bedrijven, aldus Wagendorp, door 'lastige vragen' te vermijden 'als de pest'.

'Geen vraag over de 'minder, minder'- kwestie of over de mogelijke vervolging wegens haatzaaien. Niks over de ruzies inn zijn fractie, over de brievenbuspissers, patjepeeërs en klaplopers die hij het afgelopen decenium het parlement binnenhaalde.'

Hij besluit: 'Tien jaar Wilders en de PVV in Den Haag en ze weten daar nog altijd niet hoe ze met man en partij om moeten gaan.'

Op de website van Vrij Nederland werden alle vragen aan Wilders verzameld. Die vragen zijn wel nieuws, aldus Vrij Nederland, in tegenstelling tot wat Wilders zei: 'Wat Geert Wilders te zeggen heeft, is altijd hetzelfde en daarom niet het citeren waard - geen nieuws.' Opvallend: Vrij Nederland verwijt de NOS niets gevraagd te hebben over enkele incidenten rond vluchtelingen. Op GeenStijl.nl - een site die zichzelf omschrijft als 'Tendentieus, Ongefundeerd en Onnodig Kwetsend - stippen ze aan dat dat eraan ligt dat die feiten plaatsvonden na het interview.

Dit is het integrale interview:

Geert Wilders' Partij Voor de Vrijheid (PVV) bestond gisteren 22 februari 10 jaar. Naar aanleiding van de verjaardag van de rehtspopulistische en anti-islampartij zond de Nederlandse openbare omroep NOS een interview met de voorman - en tevens enige lid - uit. Op dit moment is de PVV de grootste partij van Nederland, volgens peilingen. Het interview wordt op de korrel genomen door de Nederlandse krant De Volkskrant. Columnist Bert Wagendorp is erg scherp voor het interview: 'Ik vermoed dat de interviews met de grote leider Kim Jong-un door de Noord-Koreaanse staatstelevisie kritischer zijn.' NOS liet na 'normale journalistiek' te bedrijven, aldus Wagendorp, door 'lastige vragen' te vermijden 'als de pest'. 'Geen vraag over de 'minder, minder'- kwestie of over de mogelijke vervolging wegens haatzaaien. Niks over de ruzies inn zijn fractie, over de brievenbuspissers, patjepeeërs en klaplopers die hij het afgelopen decenium het parlement binnenhaalde.'Hij besluit: 'Tien jaar Wilders en de PVV in Den Haag en ze weten daar nog altijd niet hoe ze met man en partij om moeten gaan.'Op de website van Vrij Nederland werden alle vragen aan Wilders verzameld. Die vragen zijn wel nieuws, aldus Vrij Nederland, in tegenstelling tot wat Wilders zei: 'Wat Geert Wilders te zeggen heeft, is altijd hetzelfde en daarom niet het citeren waard - geen nieuws.' Opvallend: Vrij Nederland verwijt de NOS niets gevraagd te hebben over enkele incidenten rond vluchtelingen. Op GeenStijl.nl - een site die zichzelf omschrijft als 'Tendentieus, Ongefundeerd en Onnodig Kwetsend - stippen ze aan dat dat eraan ligt dat die feiten plaatsvonden na het interview.