De Afghaanse verkiezingscommissie heeft bijna een kwart van de stemmen die werden uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen van 18 oktober, ongeldig verklaard wegens fraude en andere onregelmatigheden.

Van de in totaal circa 5,6 miljoen uitgebrachte stemmen werden er 1,3 miljoen ongeldig verklaard.

Fraude en aanslagen

De Afghanen verkozen op 18 oktober 249 leden van het nationale parlement. De definitieve resultaten worden pas eind deze oktober verwacht.

De stembusgang werd niet alleen gekenmerkt door fraude en onregelmatigheden, maar ook door honderden aanslagen van opstandelingen.

Ook de presidentsverkiezingen van 2009 in Afghanistan werden gekenmerkt door grootschalige fraude.

De Afghaanse verkiezingscommissie heeft bijna een kwart van de stemmen die werden uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen van 18 oktober, ongeldig verklaard wegens fraude en andere onregelmatigheden. Van de in totaal circa 5,6 miljoen uitgebrachte stemmen werden er 1,3 miljoen ongeldig verklaard. Fraude en aanslagen De Afghanen verkozen op 18 oktober 249 leden van het nationale parlement. De definitieve resultaten worden pas eind deze oktober verwacht. De stembusgang werd niet alleen gekenmerkt door fraude en onregelmatigheden, maar ook door honderden aanslagen van opstandelingen. Ook de presidentsverkiezingen van 2009 in Afghanistan werden gekenmerkt door grootschalige fraude.