Wat je favoriete smartphoneapp over je persoonlijkheid zegt

Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: wat je favoriete smartphoneapp over jou zegt.

Twitter: Sinds je je die ene keer in de jaren 1990 hardop afvroeg of Bob Marley naar Rock Werchter zou komen, spreek je alleen nog maar wanneer strikt noodzakelijk. Je collega’s vragen zich af hoelang je al aan hun eiland zit (7 jaar) en naar feestjes ga je niet. Toch weet je dat alles wat je denkt interessant en hilarisch is. Je bent naar alle waarschijnlijkheid ook iemand met idolen. Een superfan. Een superfandie niet liever wil dan zijn idolen ontmoeten en publiekelijk belachelijk maken als die niet voor honderd procent overeenkomen met het utopische beeld dat hij ervan in zijn hoofd heeft.

Instagram: Jij bent niet zoals andere mensen. Jij hebt diepgang. Soms ga je zomaar alleen wandelen. Waarom? Omdat je diepgang hebt. Je bent doordrongen van je passie voor fotografie. Annie Leibo-wie? Nee, jij hangt de Jenner-Kardashian-stroming aan. Je kiest activiteiten en plaatsen uit op basis van hoe ‘Instagram-waardig’ ze zijn. Als jij afspreekt met vrienden ben je het eerste uur bezig met het creëren en bewerken van een foto, en de drie uur nadien met het refreshen van je Instagram om te zien of de likes wel binnenkomen.

Pinterest: Je bent een DIY’er in hart en nieren. Jammer genoeg niet in hoofd en vingers. Je krijgt nog geen vogelhuisje in elkaar getimmerd, laat staan een macraméversiering gemacrameed, maar wat je wel kunt, is op een schermpje tikken. En moodboardjes maken. Zo. Veel. Moodboardjes.

Snapchat: Je bent niet helemaal mee. Als Snapchat nu je favoriete app is, heb je waarschijnlijk ook net de draagbare computer en de mp3-speler ontdekt. En van die fietsen met twee wielen van dezelfde grootte. Welkom!

Reddit: Het internet? Heb je uitgelezen. Er gaat geen meme voorbij zonder een drietal keer in jouw gezichtsveld te passeren. Wanneer een vriend of collega je een grappig filmpje doorstuurt, heb je dat altijd al gezien. Kat die op Hitler lijkt? Gezien. Optische illusie waarover niemand het eens raakt? Gezien. De wetenschappelijke uitleg over die optische illusie? Gemaakt en gezien.

Facebook: Jij bent laagsensitief. De hele dag door lees je clickbaittitels zoals ‘Wat jouw favoriete smartphoneapp over je persoonlijkheid zegt: nummer 5 zal je choqueren!’, achtergestelde posts van achtergestelde achterneven in achtergestelde dorpen en klachten over lawaai van spelende kinderen in de buurtgroep. Deert je allemaal niet. Jij scrolt lustig verder en updatet zo nu en dan je profielfoto.

itsme: Je bent een zondagskind. Jij bent namelijk de enige mens bij wie de itsmeapp naar behoren werkt. Proficiat!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content